Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKO PUTA

Sarah Palin priznala da se kao dijete liječila u Kanadi

Sarah Palin
Reuters
10.03.2010.
u 15:41

Kao dijete, Sarah Palin je bila liječena u Kanadi, što znači da je koristila onakav sustav zdravstvene zaštite kakav po njoj ne bi trebali imati Amerikanci

Protivnica Obamine reforme američkog zdravstvenog sustava priznala je da je kao dijete koristila kanadsku zdravstvenu zaštitu. Za razliku od SAD, kanadski sustav zdravstvenog osiguranja besplatan je za sve Kanađane.

Kako piše "The Calgary Herald", Sarah Palin je tijekom vikenda na svečanoj večeri u Calgaryju – za koju su ulaznice koštale 200 dolara – publici rekla:

Prvih pet godina života provela sam u Skagwayu, odmah preko granice od Whitehorsea. Vjerovali ili ne – to je bilo u šezdesetima – prelazili smo granicu zbog zdravstvene zaštite koju bismo dobivali u Whitehorseu. Mislim, zar nije to sad pomalo ironično?

Ironično, ali i dvolično, rekli bi neki, budući da je ona kao dijete koristila mnogo bolji sustav zdravstvene zaštite od onog koji Amerikanci imaju, a velika je protivnica pokušaja trenutnog predsjednika da sličan sustav uvede u u SAD.

Njezin otac Chuck Heath pojasnio je novinarima da je u to doba Skagway s najbližom američkom bolnicom (u Juneau) bio povezan samo zrakoplovom ili neredovitim trajektom, a do Whitehorsea se moglo vlakom. Kaže da je kao stranac morao platiti za liječničke usluge; no, u Kanadi ga je to koštalo manje nego u SAD.

Komentara 3

OB
-obrisani-
05:32 11.03.2010.

Mozda je u tome i problem. Da. Kanada ima relativno dobar zdravstveni sistem, a takodjer ima i dobar socijalan program za imigrante tj sve one koji izjave politicki azil. Pa je uslijed toga preplavljena smecem. Ne znam koliko je to dobro. Kanada ima, a i imat ce vrlo velikih problema sa svojom imigracijom.

OB
-obrisani-
18:00 10.03.2010.

Na kakvu glupost oni obraćaju pažnju. O njenom lečenju dok je bila dete odlučivali su njeni roditelji, a ne ona. Čak i da se ona pitala to bi bili dečji stavovi za koje se i očekuje da će se vremenom razvijati, odnosno menjati.

OB
-obrisani-
02:42 11.03.2010.

Kanadski zdravstveni sustav mnogo je superiorniji nego u USA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije