Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEDENE SANTE

Sante leda prijete splavima na Savi nizvodno od Broda

Splavi Sava (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
17.02.2012.
u 22:32

Vlasnici se pribojavaju da će ostati bez vikendica i splavi koje ne mogu vratiti nazad

Nakon prolaska ledolomca Davora Savom, nizvodno od Slavonskog Broda, slomila se ledena površina koja je mjestimično bila debela i do 30 centimetara te su se sante podvukle jedna pod drugu i nošene rijekom kidale sve pred sobom, prenosi 24sata.

Led je pod vodom probilo bačve na kojima leže splavi pa su neke od njih počele tonuti. U četvrtak se pod naletom leda jedna splav prevrnula u Savu, a u petak se, zbog potrganih čeličnih sajli, nekoliko splavi odvojilo od obale i zaustavilo kod sljedeće u nizu. Vlasnici se pribojavaju da će ostati bez vikendica i splavi koje ne mogu vratiti nazad.

Iz Lučke kapetanije objasnili su kako tegljač Davor nije mogao voziti sporije jer tada njegov rad ne bi bio učinkovit.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije