Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanja Musić Milanović sedam godina radila bez važeće liječničke licencije

Ona joj je prema podacima Hrvatske liječničke komore istekla 19. prosinca 2008., a zahtjev za produljenjem licencije Musić Milanović podnijela je tek u prosincu 2015.
04. ožujka 2016. u 22:27 197 komentara 23151 prikaza
Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Doc. dr. Sanja Musić Milanović, supruga bivšeg premijera Zorana Milanovića  i liječnica epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) punih je 7 godina radila bez važeće liječničke licencije, javlja 24 sata.

Ona joj je prema podacima Hrvatske liječničke komore istekla 19. prosinca 2008., a zahtjev za produljenjem licencije Musić Milanović podnijela je tek u prosincu 2015.

Prema objašnjenju Ministarstva zdravlja, nijedan zdravstveni radnik koji obavlja zdravstvenu djelatnost ne može raditi bez licencije te to zakonski to vrijedi za apsolutno sve liječnike u sustavu, uključujući one koji ne rade izravno s pacijentima nego se bave, primjerice, zdravstvenim odgojem ili savjetovanjima.

Dakle iz toga proizlazi da to vrijedi i za Musić Milanović. No ona je bez licencije radila sedam godina, a zašto je nije produljila 2008. nije poznato.

Budući da je od isteka njezine licencije prošlo više od godinu dana, supruga bivšeg premijera morala je u HLK ponovno polagati stručni ispit.

Dr. Trpimir Goluža, predsjednik HLK rekao je za 24 sata da se u slučaju obnavljanja licencije doc. dr. Musić Milanović radilo isključivo o administrativnom propustu nepodnošenja zahtjeva za obnovu licencije u propisanom roku.

- Doc. dr. Musić Milanović za vrijeme od isteka licence pa do podnošenja zahtjeva za obnovu uredno je podmirivala članarinu za članstvo u Komori te je redovito sudjelovala u trajnoj medicinskoj izobrazbi, pri čemu je skupila više nego potreban broj bodova za automatsku obnovu licencije. Dodatna specifičnost u slučaju doc. dr. Musić Milanović je što docentica ne obavlja neposrednu liječničku djelatnost - dodao Goluža.

>> Komadina: Vlada se još nije sastavila pa bi bilo poštenije da vrati mandat građanima 

>> Pada potpora Mostu, raste Živom zidu

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • ANATOMISLAV:

  ona misli da je iznad zakona

 • Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
  SMRT BOLJŠEVIZMU:

  što je tu čudno...oni su posebni, oni su drugačiji!....kojih debilana je čula Hrvatska od ovog totalnog id.iota!

 • mario80:

  A DRUGI SU ZA NJEGA SVE LOPOVI ....!!! A STA JE ON ONDA .... LAZO JEDAN