Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja

Sanja Balić Vuković: Nisam kriva za pronovjeru 220 tisuća kuna

Sanja Balić Vuković
Dnevnik hr.
11.03.2010.
u 14:16

USKOK ju je optužio da je lažirala plaćanje računa za uredski materijal, troškove telefona i ostalog te zadržala novac.

ZAGREB - Nisam kriva - izjasnila se Sanja Balić Vuković (30), bivša tajnica u hrvatskom veleposlanstvu u Tirani, koja je danas prvi put sjela na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda zbog zloporabe položaja i ovlasti teškog nešto više od 220 tisuća kuna.

USKOK ju je optužio da je od siječnja 2005. godine do prosinca 2007. lažirala plaćanje računa za uredski materijal, troškove telefona i ostalog, a novac je zadržala za sebe.

Ispitano je troje svjedoka, među kojima i veleposlanik RH u Albaniji Darko Javorski:

- Radila je kao blagajnica i bila je moja tajnica. Bila je zadužena za obradu računa koje bih ja kasnije potpisao. Ali nije imala ovlasti sama podizati novac s računa veleposlanstva - ponovio je veleposlanik svoj prijašnji iskaz.

Ako bi tajnica bila na godišnjem odmoru, kazao je, nastojali su prolongirati sva plaćanja do njezina povratka, ali kada bi se nešto hitno trebalo platiti, obavili bi to on ili savjetnica za gospodarstvo Jasmina Dolušić.

Službenica u odjelu za interni nadzor Ljuba N. (59) otputovala je u Tiranu i od 15. do 19. prosinca 2007. s još jednomkolegicom obavila nadzor, o čemu je rekla: 

- Javorski je poslao dopis da su nastali problemi zbog neplaćenih računa mobitela. Telefoni su bili isključeni, a u razgovoru s teleoperaterima ispostavilo se da su isključeni zbog neplaćenih računa. Pronašli smo niz nepravilnosti. Na primjer, unatoč nalogu iz Zagreba da se jedan račun u banci zatvori, ona to nije učinila, a u dokumentaciji koju je poslala u Zagreb prikazala je kao da je taj račun doista zatvoren - kazala je.

Slušajući njezino svjedočenje, Balić Vuković se rasplakala. Ispitan je i pravnik iz MVP-a, čiji je odjel podnio kaznenu prijavu i pokrenuo stegovni postupak, no on neposrednih saznanja nije imao.

Komentara 1

AK
akil
22:35 11.03.2010.

Pa ljudi vidite da žena plače na sudu,vjerujte joj.Ja NE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije