Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počivalište

Sanaderova "devetka" u elitnom dijelu Mirogoja stoji 93 tisuće eura

grob
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
26.11.2010.
u 08:10

- Imali smo već obiteljsku grobnicu pa sam ovu odlučio ustupiti - kaže redatelj Zrinko Ogresta

– Ovo je grobnica koju je kupio Sanader, koju svi traže i o kojoj bruje. To vam je takozvana devetka. To znači da u grobnici ima devet grobnih mjesta – rekao nam je djelatnik Gradskih groblja kojeg smo tražeći “pravi grob” slučajno sreli. Kaže da ju je bivši premijer platio 93.000 eura.

Nisam skupio novac

– Znam da vam to ne bih smio otkrivati, ali kako je riječ o Sanaderu, napravit ću iznimku. Grobnica je prije bila u vlasništvu filmaša Zrinka Ogreste. Kad je odlučio prodati grobnicu, Ogresta mi je prišao i pitao me jesam li zainteresiran. Cijena je bila 55.000 eura. Nisam uspio skupiti toliki novac, ali znam preprodavača koji je poslije od Ogreste otprilike za toliko kupio grobnicu. Prije nekoliko mjeseci taj isti preprodavač prodao ju je Sanaderu za 93.000 eura – otkriva naš sugovornik. Zrinko Ogresta potvrdio nam je da je doista prije dvije godine prodao grobnicu.

– Ionako smo na Mirogoju već imali obiteljsku grobnicu pa sam ovu odlučio ustupiti nekom drugom – rekao je Ogresta. Iznos za koji je grobnicu “ustupio” nije nam želio otkriti.

Direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić nije nam mogla ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da su Sanaderovi grobnicu platili 93.000 eura.

– Iako sam svjesna da se grobnice naveliko prodaju preko oglasnika, grobna se mjesta ne bi smjela prodavati. Ona se mogu samo ustupiti jer nisu ničije vlasništvo. Prodaje se samo oprema na grobu – rekla je Ljerka Ćosić. Kaže da su prosječne cijene po kojima Gradska groblja ustupaju grobnice sa šest mjesta oko 170.000 kuna. Koliko stoje ona s devet mjesta, nije nam mogla reći jer trenutačno takvih nemaju u ponudi. Zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka nije nam mogla potvrditi ni informaciju o točnome mjestu Sanaderove grobnice. Ipak, drugim kanalima uspjeli smo dobiti potvrdu da nam je sugovornik s početka teksta pokazao točno mjesto. Grobnica koja službeno glasi na Ivu i Mirjanu Sanader nalazi se u polju IV. na mjestu 47.

Na prvi pogled, Sanaderova grobnica djeluje prilično skromno, daleko od nečega što vrijedi 93.000 eura. To je tek rupa izbušena u betonu i pokrivena pločom.

– To vam izgleda tako jer su radovi započeli tek ljetos. Kad se uredi i nadgrobni dio, prizor će biti posve drukčiji – kaže naš sugovornik.

Ne trebate se previše sablažnjavati nad cijenom, kaže, jer riječ je o elitnom dijelu Mirogoja.

Blizu utemeljitelju stranke

Sanaderova je grobnica samo dvadesetak metara od one u kojoj je pokopan prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ispada da je bivši premijer odlučio da će na vječni počinak krenuti s mjesta koje je blizu utemeljitelju stranke iz koje je izbačen. Naime, ako se Sanader ne predomisli i nakon smrti doista bude pokopan u toj grobnici, od Tuđmana će ga dijeliti sedam grobnica.

Komentara 121

SV
svnedjelja
20:41 26.11.2010.

da i gdje je sad tu problem-u cemu???????????????

OB
-obrisani-
21:47 26.11.2010.

Nek se odmah hiti u grobnicu.Barem nekako neka pomogne Hrvatskoj.

MI
mica1111
09:17 26.11.2010.

...zar ne vidite da ste više gadljivi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije