Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čedo Prodanović

Sanaderov odvjetnik najavio tužbu Ustavnom sudu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
16.06.2014.
u 17:12

Prodanović kaže da Vrhovni sud nije sveto pismo, vjeruje u Ustavni sud, a da je zadnja razina sud u Strasbourgu

Čedo Prodanović, odvjetnik Ive Sanadera, najavio je za Hrvatski radio kako će na odluku Vrhovnog suda uputiti tužbu Ustavnom sudu zbog niza proceduralnih i formalnih propusta i nedostataka dokaza, i na dio presude vezane uz HYPO banku (status ratnog profitera) i na INA-MOL (konfrontacijsko pravo).

Prodanović kaže da Vrhovni sud nije sveto pismo, vjeruje u Ustavni sud, a da je zadnja razina sud u Strasbourgu.

Premijer Zoran Milanović ustvrdio je danas da je pravomoćna presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu šokantna, ali da neovisno o njoj Hrvatska nastavlja pregovore s MOL-om.

 – Dakle, sudska presuda je takva, ona je u stvari šokantna i pravomoćna je i to je to  – kazao je Milanović i dodao kako presuda opterećuje ne samo Sanadera nego i HDZ.

>> Milanović o Sanaderu: 'Presuda je šokantna'

Komentara 20

DU
Deleted user
17:22 16.06.2014.

Poznato je da je stotine i stotino osudjeno na kaznu smrti od strane raznih "Vrhovnih Sudova " diljem svijeta. "Corpus delicti" nedostaje u Sanaderovom slucaju!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:15 16.06.2014.

Konačno jedan razuman glas. Prodanovic jedini govori istinu , iako je toliko jednostavna , glavni dokaz, 5000 0000 Eura nije vidio ni jedan sud dosada , njije ni uskok ni policija . Ovo jos dugo nije gotovo, a presuda je nekako dobro dosla Milanovicu da malo odvrati paznju od sebe , a i Pantovcaku kao pocetak predsjednicke kampanje . To nam je vec poznato, jer nije prvi put.

DU
Deleted user
18:33 16.06.2014.

U RH postaje sudska praksa, osuda bez dokaza, tzv. svjedokom. (kao i ex.Jug) Ustavni sud je jedina svjetla točka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije