Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Sanader u ponedjeljak počinje s iznošenjem obrane

ivo sanader,fimi media,suđenje (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
23.09.2013.
u 13:44

Očekuje se da će bivši premijer obranu iznositi nekoliko dana, a nakon njega će na red doći i ostali optuženici.

Suđenje za aferu Fimi medija polako ulazi u svoju završnicu, pa će tako idući tjedan optuženici početi s iznošenjem svojih obrana. Prvi na redu je Ivo Sanader, koji će o navodima optužnice, koja ga tereti da je iz crnih fondova HDZ-a sebi prisvojio 15 milijuna kuna, zasigurno imati štošta za reći. Očekuje se da će bivši premijer obranu iznositi nekoliko dana, a nakon njega će na red doći i ostali optuženici.

Inače, Sanaderova je obrana predložila da se saslušaju dvoje galerista kako bi pobili iskaz Igora Zidića, koji je Sanaderovu kolekciju od 450 slika različitih slikara procijenio na oko milijun eura. No, taj je prijedlog te ostale dokazne prijedloge obrane vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Ivane Čalić odbilo. Među odbijenim dokazima je i ugovor između HDZ-a i Nine Badrić o nastupu pjevačice u jednoj od izbornih kampanja te stranke. Naime, kada je svjedočila na sudu, pjevačica je kazala da taj ugovor ima, a Sanaderova se obrana obvezala dostaviti ga. Sada je ispalo da pjevačica ugovor ne može naći pa je vijeće odbilo prijedlog za dostavom tog ugovora smatrajući ga dokazom kojim se postupak odugovlači.  

>> Sanader je bio izvrstan nogometaš, a u Austriji je živio na visokoj nozi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije