Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanader: Radnički prosvjedi opravdani

12. travnja 2008. u 20:52 1 prikaza

I mi smo nezadovoljni visokim cijenama i niskim plaćama i svjesni smo da je prosvjed radnika opravdan. Njihovo je demokratsko pravo da izraze svoje nezadovoljstvo. Mogu najaviti da ćemo kroz planirane mjere, ponajprije donošenjem Zakona o minimalnim plaćama, kontrolom cijena i drugima, učiniti korak da se ti problemi riješe.

Osim toga, otvoreni smo za nastavak socijalnog dijaloga, koji podržavamo rekao je jučer o sindikalnom prosvjedu premijer Ivo Sanader. - I priredbe i demonstracije znak su izražavanja volje - rekao je predsjednik Mesić. Sve je to demokratski.

Slažem se s tim da političari ne trebaju koristiti ovaj slučaj kad sindikati brane svoje stajalište i interese. Mesić želi pomoći hrvatskim gospodarstvenicima i Vladi da napravi snažan iskorak kako bi se dobio impuls za strana ulaganja i greenfield investicije za izvoznu proizvodnju.

- Dobivamo investicije u profitabilna poduzeća, ali to su uglavnom banke i hotelska poduzeća. Premalo je investicija u izvoznoj proizvodnji. Jozo Radoš kazao je da se pridružio prosvjedu jer se i osobno i njegova stranka HNS slažu sa sindikalnim zahtjevima i da su to stvari koje moraju biti cilj svake politike.

Alenka Košiša Čičin Šain rekla je da su radno mjesto i dostojna zarada pitanje svih ljudi. Liberalna tranzicija nas je dovela do toga da srednje klase gotovo i nema, zato sam tu rekla je Košiša Čičin Šain. (Z. St. I. F., Ro. K. )

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas