Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR ODBJEGLOG NA JADRANKU KOSOR

Sanader proglasio rat premijerki, Milinović: Zadao si je završni udarac

ivo sanader
Marko Prpić/Pixsell
03.01.2010.
u 19:02

Kao počasni predsjednik HDZ-a Sanader ima pravo sudjelovati u radu stranačkih tijela na kojima se kreira politika i na njima glasovati. No, te sjednice saziva šefica HDZ-a.

Jednako dramatično kao što je 1. srpnja 2009. objavio da odstupa s čela Vlade i HDZ-a te da se povlači iz aktivne politike, tako je danas, 3. siječnja 2010., šest mjeseci poslije neobjašnjenog odlaska, Ivo Sanader objavio da je pogriješio i da se vraća.

>>Vladi odbrojeni dani ako Kosor ne obuzda Sanadera

>>Mesić: Ne vjerujte Sanaderovim pričama, on je zlatousti pučist

>>Sanader: Odluka da se povučem iz aktivne politike bila je pogreška

>>Analiza govora tijela: Nešto ga muči, vodi neke svoje unutarnje bitke

>>Hebrang: Za moj je poraz kriv onaj tko je podržavao razbijanje glasova


>>Dio hadezeovaca tvrdi da su na presicu dovedeni na prijevaru!

– Nesnalaženje u vođenju stranke dovelo je do toga da Andrija Hebrang poluči najlošiji rezultat u povijesti HDZ-a. Odgovornost za to ne leži samo na Hebrangu. I ja sam odgovoran jer sam se odlučio potpuno povući iz politike i zato ću od danas aktivirati sve ovlasti koje mi kao počasnom predsjedniku HDZ-a pripadaju – rekao je danas točno u podne Sanader u središnjici stranke. Budući da mu moratorij na aktiviranje saborskog mandata istječe 15. siječnja, razmišlja, kaže, i da se uskoro aktivira u Saboru.



Prodaja teritorija
No, njegova najava nije izazvala oduševljenje u HDZ-u. Zamjenik predsjednice Darko Milinović ocjenjuje to kao vrlo neodgovoran čin.

– Sazivati konferenciju za novinare iza leđa predsjednici pokušaj je destabilizacije Jadranke Kosor. Zadao je sam sebi završni udarac – kaže Milinović.

Sanader, pak, kaže da se vraća u aktivnu politiku jer to od njega traže dužnosnici, članovi i pristaše HDZ-a, ali i zato što je HDZ pobjednička stranka, a ne stranka od 12 posto. Time je bivši šef HDZ-a javno i nedvojbeno otvorio frontu prema aktualnoj šefici HDZ-a. Za udar na nju iskoristio je prvi nepovoljan trenutak za Jadranku Kosor, a to je Hebrangov poraz.

Ovakvu priliku dosad nije imao jer je, bez obzira na kritike, šefica HDZ-a uglavnom osvojila respekt javnosti. Pitijski, istina, Sanader poručuje da podupire Vladu koju vodi J. Kosor, jer ta vlada provodi proeuropski i antikorupcijski program HDZ-a s kojim je on pobijedio 2007., ali istodobno sije sumnju u njezin najveći uspjeh. Na pitanje, naime, zašto je otišao, Sanader odgovara da nije htio prodati hrvatski teritorij za članstvo u EU. Na upit znači li to da je Sporazum sa Slovenijom loš, Sanader, usprkos tome što je dokument objavljen u medijima, odgovara:

– Ne mogu ga komentirati jer mi ga gospođa Kosor nije pokazala.

Kao počasni predsjednik HDZ-a Sanader ima pravo sudjelovati u radu stranačkih tijela na kojima se kreira politika i na njima glasovati. Ništa osim toga, dakle, ne može aktivirati. Međutim, te ovlasti mu u stvarnosti ništa ne znače ako se tijela ne sastaju, a on na to ne može utjecati. Njih, naime, saziva šefica HDZ-a.

Ključne riječi

Komentara 233

GO
gordanica
20:22 03.01.2010.

Sanader i njegov hercegovački izvršitelj neće uspjeti. I gotovo. Narod vas je pročitao.

PR
Protivcenzure
22:20 03.01.2010.

definitivno treba naći instituciju koja bi utvrdila što se dogodilo sanaderu, a nebi bilo loše poslati tamo i one koji su ga prije 5 mjeseci dizali u nebesa. Što uzrokuje takve nagle promjene raspoloženja kod tih ljudi?

OB
-obrisani-
00:13 04.01.2010.

a di nam je BLEBETKO? pere tanjure?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije