Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo

Sanader od petka ima imunitet i plaću ne manju od 16.000 kuna

ivo sanader (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
20.10.2010.
u 16:31

Jednoglasnom odlukom MIP-a danas je ponovno aktiviran, a zatim i ponovno stavljen u mirovanje i mandat bivšem šefu Carine Mladenu Barišiću

Bivši premijer Ivo Sanader u petak se vraća u Sabor. Prema odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) i to jednoglasnoj Sanaderu 22. listopada prestaje mirovanje zastupničkog mandata, a u isto vrijeme zastupnica prestaje biti njegova zamjenica Željana Podrug.

Tako se bivši premijer nakon više od godinu dana opet vraća na "državne jasle", odnosno zastupničku plaću koja neće biti manja od 16 tisuća kuna. A ponovno dobiva i imunitet, no on se, međutim, vrlo lako može i izgubiti. Zanimljivo je je da ni jedan član MIP-a nije bio u dilemi glasujući o ponovnom aktiviranju mandata Ive Sanadera. Štoviše, neki su se našli i uvrijeđeni što su se zadnjih dana spominjali kao oni koji bi mogli zaustaviti Sanaderov povratak u Sabor.

– Budući da se nas dovodilo u kontekst spletki i intriga sa zastupnicima HDZ-a da po Šeksovu receptu zaustavimo Sanaderov povratak u Sabor, ovom prilikom to demantiram. Ni s kim nisam razgovarao o tome kako glasovati na MIP-u. Nažalost, meni nije drago što će se ovom odlukom HDZ pojačati i što će još jedan zastupnik s njihove liste doći u Sabor te što će biti sve jači uoči izbora – našalio se Drmić. Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan ponovio je stav hadezeovaca da im je čudno što je oporba onog dana kad je Sanader zatražio aktiviranje mandata najavila da će tražiti glasovanje o povjerenju Vladi.

– Ivo Sanader bio je i ostao problem SDP-a. Nama njegov glas i potpora ne trebaju i ne bojimo se njegovih govora. Nismo mu bili pomoćnici ni zamjenici niti smo mu pljeskali, a HDZ mora paziti da ih ne ponesu stara vremena i da mu ne zaplješću jer bi mogli izletjeti iz stranke – poručio mu je SDP-ov Arsen Bauk.

 Jednoglasnom odlukom MIP-a danas je ponovno aktiviran, a zatim i ponovno stavljen u mirovanje i mandat bivšem šefu Carine Mladenu Barišiću. Taj je zahtjev, s obzirom na to da je Barišić u pritvoru, predsjedniku Sabora Luki Bebiću uputio njegov odvjetnik. 

>>HDZ: MIP o Sanaderovu mandatu jučer nije raspravljao zbog Adlešič

Komentara 184

DU
Deleted user
17:15 20.10.2010.

samo gadovi i slicni se sakrivaju iza naocala...

KU
kukuriku
18:18 20.10.2010.

xxyych-200,..\"kako nasí $oldi u Swizzi ??\"...-:)

DU
Deleted user
17:00 21.10.2010.

21.10.2010. u 15:18h kumajeIa je napisao/la: Prekrasan muškarac ... gad iza naocala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije