Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Ivo Sanader u austrijskom parlamentu održao predavanje:

Sanader: Nisam rekao da se želim vratiti, izazvao sam šok i isplatilo se

sanader
Foto: Snježana Herek/VLM
1/2
25.11.2009.
u 23:03

Na upit je li zadovoljan radom Jadranke Kosor, odgovorio je da nije došao u Beč govoriti o unutarnjoj politici Hrvatske.

Prvi put nakon odlaska s političke scene bivši hrvatski premijer Ivo Sanader održao je u austrijskom parlamentu u Beču predavanje “Hrvatska i jugoistočna Europa u procesu europske integracije” koje je organiziralo Austrijsko društvo za vanjsku politiku i Ujedinjene narode na čijem je čelu bivši austrijski kancelar i Sanaderov prijatelj Wolfgang Schüssel.

Pred nazočnim Austrijancima, bečkim Hrvatima te predstavnicima domaćih i stranih diplomatskih zborova, koji su došli “iz prve ruke” čuti što im novo ima reći bivši hrvatski premijer, Sanader je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom između Hrvatske i Slovenije te naznačio da bi blokada Hrvatske dodatno “destabilizirala europski jugoistok”.

Na pitanja poput onoga kako komentira izjave svojih stranačkih kolega J. Kosor i Hebranga da HDZ i bez njega dobro funkcionira, Sanader je vidljivo uzbuđen rekao:

– Nikada nisam rekao da se želim vratiti. Ponavljam ono što sam već rekao na novinskoj konferenciji 1. srpnja kada sam dao ostavku: Ja sam svoj posao završio! A to što netko izvlači neke riječi ili teze iz konteksta ne želim komentirati – uzbuđeno je objasnio.

U vezi sa svojom ostavkom Sanader je kazao da je u svoj potez “uračunao rizik”.

– Uspio sam izazvati šok. I isplatilo se! – dodao je.

Na upit je li zadovoljan radom svoje nasljednice Jadranke Kosor, Sanader je odgovorio kako nije došao u Beč da govori o unutarnjoj politici Hrvatske te dodao da je svoju nasljednicu sam predložio.

Ključne riječi

Komentara 237

OB
-obrisani-
08:50 26.11.2009.

Da, samo hoda po leševima.

OB
-obrisani-
10:20 26.11.2009.

A zašto bismo se mi, cvrčak, više brinuli zbog džamija nego zbog pravoslavnih crkava? Pa jesu li Hrvatsku napali muslimani ili Srbi?

SK
skinner
23:58 25.11.2009.

Who gives a fuck.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije