Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanader napao emisiju Otvoreno i zaprijetio EPH

Novinar EPH Gordan Malić iznio je klevete kojima EPH nastavlja kampanju protiv mene i HDZ-a, tvrdi Sanader.
17. prosinca 2009. u 13:50 194 komentara 226 prikaza
Ivo Sanader
Foto: Arhiva VL

Počasni predsjednik HDZ-a i bivši premijer Ivo Sanader odlučio je uzvratiti udarce, pa je nakon pripćenja od prije nekoliko dana kad je odbacio optužbe da je uzimao provizije od Hypo banke jer joj je omogućio ulazak u Hrvatsku, danas odbacio navode novinara Jutarnjeg lista Gordana Malića, koji je o tome govorio u preksinoćnjemu HTV-ovu Otvorenom.

>>Sandra Križanec: Hloverka nije vršila pritisak na emisiju o aferi Hypo

Poruka Paviću
- Radi se o dosad neviđenom, nedemokratskom, neprofesionalnom i huškačkom scenariju u emisiji Otvoreno. To je nastavak kampanje koju EPH već neko vrijeme vodi protiv mene i HDZ-a unoseći razdor u stranku difamacijama i klevetama - poručio je Sanader.

No, bez obzira na napade i klevete, kaže, on će poslovnim partnerima Ninoslava Pavića, suvlasnika EPH, iznijeti svoje mišljenje o poslovanju te kompanije za koje su ga upitali. Time je Sanader potvrdio nedavne neslužbene informacije da se u Essenu susreo s njemačkim partnerima EPH. Tada se špekuliralo da su razgovarali o spašavanju tvrtke Adriatica.net.

Ta rečenica iz Sanaderova današnjeg priopćenja protumačena je kao izravna poruka Paviću. Sanader je pozvao HRT i HND da se očituju o emisiji u kojoj se onome tko je napadnut nije dala prilika da iznese svoje mišljenje. Prijeđena je, nastavlja, svaka normalna granica.

U emisiji nije bilo riječi o novom dokumentu, nego o bezvrijednom papiru koji kruži Hrvatskom već desetak godina i koji je već u Feralu demantirao Ante Nobilo, ondašnji odvjetnik Miroslava Kutle.

- I DORH je te tobožnje dokaze o tobožnjoj mojoj proviziji davno odbacio - podsjeća Sanader, dodajući da ta tvrdnja u svojoj apsurdnosti podsjeća na “stupidnu klevetu koja se iz istih krugova pojavila i prije izbora 2007.”, kad je plasirano da su on i HDZ sakrili 20 tona zlata. No, DORH je, kaže, i to odbacio. Sanader najavljuje da će se konzultirati s odvjetnikom o pokretanju tužbe.

Kritike Programskog vijeća

O emisiji Otvoreno razgovaralo se i na Programskom vijeću HRT-a. Članica Vijeća Marina Škrabalo ocijenila je da je emisija bila krajnje neprofesionalno odrađena, koktel svega i ničega. Nečuveno je da su se spajale navodne korupcijske djelatnosti bivšeg premijera i božićnice javnih djelatnika, kazala je.

Dražen Majić, zamjenik glavne urednice Informativnog programa, odbacio je optužbe da se Hloverka Novak Srzić uplitala u program i emisiju.

EON TV
SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO
Pitali smo naše navijače: Evo što nas čeka u Katru
Rezolucija Zemlja
REZOLUCIJA ZEMLJA
Pogled u ekološki održivu budućnost: Okrugli stol na kojem su se razmijenile konkretne ideje za ekologiju