Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun sa strankom

Sanader napada HDZ: Odluku o kupnji BMW-a potpisao je Jarnjak!

'27.03.2009, Zagreb, Hrvatska - Novi skupocijeni BMW serije 7, sluzbeno vozilo premijera Ive Sanadera. Photo: Petar Glebov/24sata'
'Petar Glebov/24sata'
Autor
Ivanka Toma
08.01.2011.
u 10:00

Bivši glavni tajnik tvrdi da nije istina da je predsjedništvo HDZ-a naručilo vozilo te ističe da nisu znali ništa o kupnji.

Blindirani BMW vrijedan čak 4,2 milijuna kuna postao je slučaj kroz koji će se definirati odnos između HDZ-a i Ive Sanadera. Za sada se čini vrlo izglednim da bi Sanaderova obrana mogla uzdrmati HDZ. To znači da bivši premijer neće pristati da osobno bude kriv za sve korupcijske afere, nego će dokazivati kako je za određene poteze suodgovoran vrh HDZ-a jer je zajedno s njim donosio odluke, ili je u najmanju ruku za njih znao.

Odluka kod revizora
Tako iz kruga bliskog bivšem premijeru saznajemo da Sanader tvrdi kako je odluku o nabavi skupocjenog vozila koje je stiglo potkraj 2008. godine donijelo predsjedništvo HDZ-a, a da ju je potpisao tadašnji glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak. Iz Sanaderova kruga dolazi i informacija da je pismena odluka predsjedništva HDZ-a o kupnji novog BMW-a u posjedu Državne revizije.

Zna se, naime, da je HDZ platio carinu za BMW u kojemu se kasnije vozio Sanader, te da je iz blagajne stranke na vlasti bilo plaćeno i kasko osiguranje.

– Kada BMW dođe na red u USKOK-u, onda ću o tome govoriti kod državnog odvjetnika. Do tada mogu samo reći kako u vezi s tim vozilom stoji sve što sam rekao i prije – izjavio nam je jučer Jarnjak tvrdeći kako HDZ nije znao da će biti kupljen blindirani automobil vrijedan više od četiri milijuna kuna.

Braneći tvrdo stav da HDZ nije znao za luksuz tadašnjeg premijera, Jarnjak ujedno poručuje da je istina da je stranka saznala da mu je stiglo novo vozilo tek kada je Sanaderovo osiguranje u Sloveniji s BMW-om ostrugalo žardinijeru. Ubrzo je za automobil saznala i šira javnost pa su ga se morali riješiti.

Politički teret BMW-a
Tako je automobil koji je, prema podacima iz istrage protiv vlasnika Diokija i Novog lista Roberta Ježića, platio taj riječki tajkun, još jednom bio plaćen, ali je drugi put račun podmirio HDZ budući da se morao riješiti političkog tereta.

Kako je Jarnjak rekao prije nekoliko mjeseci, proizvođaču su vratili BMW, a zato što je bio vožen i oštećen još su pod račun morali dati drugo vozilo koje je stranka imala i pritom doplatiti iznos od čak 84.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 175

HE
heron
15:23 08.01.2011.

uvijek nađu par primitivnih budala da za sitne pare poprave dojam kradezenjara u javnosti, ali narod nije više toliko glup, kaznit će vas vrlo skoro na izborima...

MM
Mladen Miletić
14:44 08.01.2011.

Sanader htijeo BMW kao državni predastavnik rasipnik ovi poslje njega su pošteni svi se voze u službenim autima - Yugićima !!!

DA
darko9
10:50 08.01.2011.

ovu gospođu koja je to napisala treba zatvoriti zbog iznošenja netočnih informacija jad i bjeda novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije