Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjerenstvo za inu

Sanader može odbiti svjedočiti ako bi se time izvrgnuo progonu

ivo sanader (1)
Petar Glebov/PIXSELL
08.09.2010.
u 18:20

Sanaderu će istražno povjerenstvo slati pozive do 23. listopada, kad je zadnji dan rada povjerenstva za Inu.

– Bivši premijer Ivo Sanader može, temeljem članka 16. Zakona o istražnim povjerenstvima, uskratiti svjedočenje ili može biti oslobođen dužnosti svjedočenja pred istražnim povjerenstvom ako bi se svjedočenjem izvrgnuo kaznenom progonu – kaže predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP) i demantira da će Sanader završiti u zatvoru ako se ne odazove na poziv istražnog povjerenstva. Prema članku 25. Zakona, objašnjava, predviđene su kazne za neodazivanje na zahtjev povjerenstva, i to novčana kazna od 50 tisuća do milijun kuna ili kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina za osobu koja ne dostavi istražnom povjerenstvu dokumentaciju koju je zatražilo.

– No, mi smo saborsko tijelo i o svom radu izvještavamo Sabor, ali ne sankcioniramo osobe koje se ne odazovu kao svjedoci, to radi sud – kaže Dragica Zgrebec. Najavila je da će 13. rujna povjerenstvo saslušati svjedočenja Slavka Linića, Ljube Jurčića i Tomislava Dragičevića, a 14. rujna Ivana Šukera, Damira Polančeca i Zoltana Aldotta.

Potvrdila je kako je Sanaderu 1. rujna poslan poziv za svjedočenje 14. rujna. U povjerenstvu očekuju da će od pošte ovih dana dobiti obavijest je li poziv uručen. Naime, Sanader, prema svemu sudeći, nije u Hrvatskoj jer je za naš list njegov bliski prijatelj Jerko Rošin potvrdio da je Sanader na putu te da će izbivati idućih mjesec dana.

Pošta očito čeka da prođe zakonski rok u kojem je primatelju omogućeno da preuzme pošiljku, a potom eventualno pošiljatelja obavještava da pošiljka nije zaprimljena – kaže Zgrebec. Sanaderu će istražno povjerenstvo slati pozive do 23. listopada, kad je zadnji dan rada povjerenstva za Inu.

Komentara 66

OB
-obrisani-
19:33 08.09.2010.

Samo se vi zahebavajte. Da je Sanader umjesto Kosorke, već pola ovih reformskih točaka bi bilo provedeno.

OB
-obrisani-
19:50 08.09.2010.

radi cenzurica..radi..briše se ono što boli,ali nas obične će najduže boljeti bando neorobovlasnička

VO
Vorosmart
21:05 08.09.2010.

Nešto je često drivo u zadnje vrijeme na putu.No,ne mora se on bojati.Ako je Tolstolobik napravio onoliki cirkus,što bi tek naš jedriličar mogao prirediti. Kakogod,potvrđuje se ona proročanska:stranka opasnih namjera.Većina ih je već provedena u djelo. Huga Chaveza za premijera. ps Srčeko,danas si u 2. smjeni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije