Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ODUSTAJE

Samoproglašena država Liberland počela proizvoditi pivo Liberbeer

liberland
Marko Mrkonjić/PIXSELL
10.02.2017.
u 21:36

Očito Jedlička diplomatsku blokadu s jedne i druge strane namjerava slomiti nekim trojednim pivom

Vid Jedlička i njegov Liberland dobili su svoje pivo. Kako donosi popularni pivski sajt pivnica.net, praška prodavaonica piva Galeria piva odlučila je podržati ideju slobodne države Liberland nudeći poseban set zanatskog napitka od hmelja. U proizvodnji tog Liberbeera koriste se odabrane cvjetne šišarke hmelja i voda s Rudne gore na češko-njemačkoj granici.

Na toj je gori, navodi se, otvoren prvi rudnik urana u povijesti. Cilj suradnje između praške Galerije piva i slobodne države Liberland nije samo promocija Liberlanda i libertarijanskih ideja već i financiranje rasta Liberlanda. Od svakog prodanog Liberbeera deset centi polaže se na bankovni račun Jedličkine države.

>>Imamo nove susjede! Čeh osnovao državu između Hrvatske i Srbije

Trenutačno u ponudi imaju Liberbeer ale IPA, sa 6,5 posto alkohola, gorčina je 57 IBU, a sadrži tri vrste hmelja te dvije vrste slada. Namjera je uskoro plasirati i Liberbeer pale lager. Prodavat će se u staklenim bocama od 0,75 litara, kegovima od 30 l te – petainerima, bocama od 20 litara. Već se planira i širenje jer pivnica.net navodi kako će se ponuditi i licencna proizvodnja hrvatskim, ali i srbijanskim pivovarama, gdje se spominje apatinska, s kojom su navodno kontakti već uspostavljeni.

Očito Jedlička diplomatsku blokadu s jedne i druge strane namjerava slomiti nekim trojednim pivom. Ovo je zapravo drugo pivo koje je napravljeno kao podrška nepostojećoj državi. Lani u proljeće predstavljen je Liberal Ale, koji se također proizvodio u Češkoj. 

>>Čeh Vit Jedlička objašnjava zašto je proglasio svoju državu u Hrvatskoj

 

Ključne riječi

Komentara 19

LU
lunar777
22:18 10.02.2017.

Treba ih kao Monty Pthonovce isprendrečit, potrpat u marice i odvest na granicu... A i novinari mi nisu jasni što im daju pažnju..

AL
alphazulu99
22:14 10.02.2017.

Neka odu oni u svoju Cesku ili Slovacku pa neka tamo prave liberlande koliko hoce.

Avatar jumanji
jumanji
08:08 11.02.2017.

zemlja očigledno nikome ne pripada, pa onda tko prvi dođe neka je uzme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije