Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ od koalicije izgubio mjesto gradonačelnika

Samobor: Krešo Beljak potukao Tomislava Mastena

01.06.2009.
u 01:34

Krešo Beljak iz HSS-a uvjerljivo je pobijedio u utrci za gradonačelnika grada Samobora. Osvojio je 6917 glasova (59,99 posto), a protukandidat Tomislav Masten iz HDZ-a 4288 glasova (37,19 posto). – Najiskrenije, nisam nisam očekivao ovako dobar rezultat. Bez koalicijskih partnera HNS-a i SDP-a ova pobjeda vjerojatno ne bi bila toliko uvjerljiva.

Samobor je najveći grad u državi koji ima HSS-ova gradonačelnika – rekao je novi prvi čovjek Samobora Krešo Beljak. Atmosfera u izbornom stožeru HSS-a, koji se smjestio u novoj sportskoj dvorani, već oko 20 sati bila je slavljenička, unatoč neslužbenim rezultatima. Pristaše Kreše Beljaka oduševljeno su klicali sa svakom novom objavom novih glasova.

U centru grada, u Perkovčevoj ulici, gdje se smjestio stožer HDZ-a i protukandidata Tomislava Mastena, atmosfera je bila tmurna. Smiješak na licima jedva se nazirao, pa je bilo očito razočaranje lošim rezultatima. – Prije svega zahvaljujem svojim biračima koji su me podržali u drugom krugu. HDZ ide u oporbu, imamo šest glasova u Gradskom vijeću – rekao je Masten. Gradsko izborno povjerenstvo službene rezultate objavilo je u 21.30 sati u Gradskoj vijećnici na glavnom trgu.

Iznenađenja nije bilo, no gubitnik Tomislav Masten nije se pojavio na objavi rezultata. Na izbore je izašao manji postotak birača nego u prvome krugu, njih 34,57 posto, što je 13 posto manje nego dva tjedna ranije. Na izlasku iz Vijećnice Krešu Beljaka dočekali su pristaše s dvije upaljene baklje. Njegovo ime obasjavao je laser na brdu ponad grada. – Osjećam se jako dobro, umoran sam, ali ostajem slaviti sa svojim biračima. S koalicijskim partnerima dogovorit ću daljnje poteze kad se smiri ova pobjednička euforija.

Jedan od naših glavnih projekata koji smo obećali i u izbornom programu jest premještanje gradske uprave u prostore bivše vojarne, no prvo je moramo vratiti u vlasništvo Grada. Želimo gradsku jezgru osloboditi od prometne gužve – rekao je Krešo Beljak. HSS i koalicijski partneri sa 16 vijećnika imaju većinu i u Gradskom vijeću, a novi će gradonačelnik vlast preuzeti 23. lipnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije