Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, Večernji Ivanč

Samo želim sreću za svoje kćeri, meni je dosta i malo kruha

Scetaric
Sergej Novosel/VLM
26.02.2011.
u 09:15

Djevojke su studentice i želim da postanu nešto u životu, jer ja imam mogu sve teže davati - ne bez nade otkriva Ivančica

– Imam dvije studentice, delam sama, rastavljena sam, što ću, da stavim omču oko vrata, a cure ne mogu bez mene – pita se Ivančica Ščetarić (47) iz Križevaca, priznajući da u Večernjakovim čitateljima vidi posljednju šansu. Po zanimanju konobarica s plaćom od oko 2400 kuna, od koje jedva preživljava, Ivančici je, kaže, samo stalo do dobra kćeri, starih 22 i 21 godinu. Obje su teško bolesne i zbog straha da ih kolege ne zadirkuju ne objavljujemo im imena.

– Sve je krenulo nizbrdo prije 14 godina, još pamtim taj 29. rujna kad su mi s Hitne javili da su stradale – priča Ivančica. Tad ih je, dok su prelazile cestu i išle u dućan, 'trknula' vozačica auta.

– Iako zdrave od rođenja, onda im se pogoršalo – starija je, kažu od stresa, dobila i vitiligo i sklerodermiju, sistemski lupus, a mlađa nakon operacija i epilepsiju i hidrocefalus zbog nataložene tekućine, što je i mene pogodilo – priča Ivančica.

Žive u trošnoj kućici koju veli, još nije otplatila nakon što je zbog velikih dugova od kredita koje je podizala i da bi pokrivala minuse nezaposlenog bivšeg supruga, prodala stan. Kako od plaće starijoj kćeri plaća stan u Varaždinu, gdje studira sestrinstvo (mlađa je u Križevcima na studiju poljoprivrede) u velikom je škripcu. No, veli da ne gubi nadu.

– Njihov otac nikad nije plaćao alimentaciju, dobivale su samo od Centra za socijalnu skrb, no sad smo u problemima, jer one imaju svoje potrebe, moraju se i obući i izgledati i jesti. Cure su zasad zdrave i pod kontrolom, makar i pregledi i lijekovi koštaju – otkriva I. Ščetarić, ističući da ona za sebe ne traži ništa i da, radi djevojaka, "kojima želim pružiti da završe škole i postanu nešto", može biti na kruhu i margarinu.

Od Grada Križevaca mjesečno dobiva 500 kn za liječenje kćeri, a eventualne priloge sa zahvalnošću će, navodi, primiti na žiroračun 312006-20168110035004.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije