Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povremeni rad

Samo uz posredovanje škole učenici smiju prati stakla

benzinska
Goran Stanzl/Pixsell
15.07.2011.
u 23:50

Propisano je da se poslovi posredovanja za povremeni rad učenika obavljaju samo za vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora, priopćio je Državni inspektorat.

Državni inspektorat priopćio je kako učenici srednjih škola za vrijeme praznika mogu raditi na benzinskim postajama i prati vjetrobranska stakla ali uz potpisan ugovor o privremenom radu i posredovanje srednjoškolske ustanove koju pohađaju.

Učenici srednjih škola mogu povremeno raditi bez zasnivanja radnog odnosa samo pod uvjetima utvrđenim posebnim propisima i uz posredovanje srednjoškolskih ustanova koje za obavljanje toga posredovanja moraju imati dozvolu ministra nadležnog za rad. Srednjoškolske ustanove tako imaju pravo i dužnost zaštititi učenika i kod potraživanja zarade za obavljeni posao, stoji u priopćenju Državnog inspektorata u kojem se još dodaje:

- Propisano je da se poslovi posredovanja za povremeni rad učenika obavljaju samo za vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora. Za takav povremeni rad srednjoškolska ustanova mora imati pisanu suglasnost njegovog zakonskog zastupnika, a za učenika mlađeg od 15 godina i pisanu suglasnost inspektora rada. O povremenom radu učenika sklapa se ugovor koji sklapa učenik uz supotpis zakonskog zastupnika i naručitelja posla, a uz posredovanje srednjoškolske ustanove.

Komentara 14

AA
aabbcc
00:43 16.07.2011.

. To treba zabraniti i neka gospoda sama pere kao u Evropi ili ce te kao Poljaci u Evropi. //. Zvone (mi) na vrata od stana do stana i prose, pokazujuci papir sa prevodom da su POLJSKI-STUDENTI i prose za zivot !!!!

CU
cunt
02:56 16.07.2011.

Učenici srednjih škola mogu povremeno raditi bez zasnivanja radnog odnosa samo pod uvjetima utvrđenim posebnim propisima i uz posredovanje srednjoškolskih ustanova koje za obavljanje toga posredovanja moraju imati dozvolu ministra nadležnog za rad . zamisli da to ameri čuju,stotine tisuća djece što rade po mcdonaldsima pizza-hut, wendy\'s, burger king,,,,i drugih tisuće i tisuće kafića itd....

OB
-obrisani-
02:00 17.07.2011.

to tzv. \"pranje prozora\" na benzinskim pumpama je obično prosjačenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije