Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Samo trećina Slovenaca izašla bi na referendum o arbitraži

kosor
AFP
08.04.2010.
u 16:07

Takvo je raspoloženje potvrdilo istraživanje slovenskog javnog mnijenja čije je rezultate danas objavio Fakultet za primijenjene društvene znanosti u Novoj Gorici.

Samo trećina (37,3 posto) Slovenaca zainteresirana je za izlazak na najavljeni referendum o hrvatsko-slovenskom arbitražnom sporazumu o granici čije su održavanje, nakon ratifikacije arbitražnog sporazuma, u slovenskom parlamentu potvrdili čelnici svih parlamentarnih stranaka.

Takvo je raspoloženje potvrdilo istraživanje slovenskoga javnog mnijenja čije je rezultate danas objavio Fakultet za primijenjene društvene znanosti u Novoj Gorici. U ovom bi trenutku za ratifikaciju arbitražnog sporazuma glasovala, ne baš velika, ali ipak zamjetna većina Slovenaca, objašnjava sociolog Matej Makarovič. Od 37,3 posto sudionika ankete 44 bi posto glasovalo za, a 35 posto protiv ratifikacije arbitražnog sporazuma.

Anketa je pokazala da slovenska vlada lijevog centra Boruta Pahora u ovom trenutku uživa potporu samo 32 posto Slovenaca, a 59 je posto je protiv Pahorove vlade.

Komentara 17

MM
Mladen Miletić
22:38 08.04.2010.

Zlatni su ma ne prezlatni su !

MI
mica1111
17:10 08.04.2010.

...molila bih lijepo kojim razlogom je bio inspiriran autor ovog članka te da nam odgovori iz kojeg razloga ova fotografija prati ovaj članak...sramota i čisti seksizam...moram kao žena reagirati...slikajte i dva muškarca kako se protokolarno smiješe jedan drugome...,pa im pridajite asocijacije...

1L
10 lipa
18:00 08.04.2010.

Ne u EU... I točka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije