Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Samo rijetki poduzetnici u Slavoniji plaćaju pristojno

Možda se Kinezi snađu, ali domaći ljudi više ne vjeruju u dostojan život u slavoniji

Komentari 11

RP
rpzagreb
23:23 13.04.2019.

Bilo bi interesantno, odgovorno i jasno čuti koji su to svi parafiskalni nameti. Neka ih netko konačno nabroji i imenuje.

VL
MM
Marko_Maras
13:38 14.04.2019.

Državni su poticaji najveće zlo. Ne samo u poljoprivredi nego svugdje, jer daju prednost jednima pred drugima, a iza toga ne stoji nikakva poslovna logika. Trebalo bi ukinuti sve subvencije. Država bi uštedjela silne milijarde, a tržište bi bilo zdravije.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
02:19 14.04.2019.

Tako je to, sto god drzava radila i koje god poticaje djelila uvjek nevalja. Drzava mora onima koji sjede kod kuce i nista ne poduzimaju dati novca da prestanu sa jadikovanjem. Samo oni poduzetni koi ne jadikuju ne valjaju. Takvivi su pokvareni jer ne placaju "posteno" svoje radnike. Posteno tek placaju kada uniste svoje firme. Onda su eto posteni bili ali ih drzava unisti.

VL
ĐU
Đueo
09:44 14.04.2019.

Moja satnica netto je 25 kn. Koperant iz bih,srbije 40 kn + stan. Zbog specifičnosti proizvodnje,uhodavanja...... oni mogu biti samo pomočni radnici( nemam ništa protiv tih vrednih ljudi) zamislite da stranac i pomočni radnik ima veču satnicu u njemačkoj. AA sad priče o preskupom radu,davanjima itd ovdije ne drže vodu. Što rade inspekcije ,sindikat- ništa. I najgore u cijeloj priči je što majstori odlaze( sa svojim znanjima i vještinama) i firma če propaati. Gazde ,direktore to nebrine oni su se namirili .

VL
DA
dalibla
09:08 14.04.2019.

Nije točno.Samo rijetki privatnici u cijeloj Hrvatskoj plaćaju pristojno

VL
AO
ante.oreskovic75
11:54 14.04.2019.

Koji biseri,ne rade nego žicaju lovu!Bravo!!!A. da su pošteni radili bi i pomagali roditeljima!Samo poslodavci nisu pošteni,ne znam zašto se žicaroši ne pretvore u poslodavce i budu uzor ostalima?Ili odu RADITI za 1000 eura uz stan i hranu na more,ako žele i znadu?

VL
DU
Deleted user
00:21 14.04.2019.

izgleda da smo trebali ginuti za državu da bi je na kraju političari mogli iznajmiti,rasprodati i naseliti kinezima i migrantima -zato naše mlade ljude svjesno guraju u migraciju

VL
DU
Deleted user
19:36 14.04.2019.

Još jedna u nizu "loših načina pomoći našim Slavoncima", gdje su samo dali novac, a njima je najbitnije plasirati svoju robu, a i nevjerojatna je istina, da iako su tu u Hrvatskoj, ne mogu konkurirati GMO-u kojim nas Europska Unija bombardira u svojim šoping centrima?! Kako raditi recimo pšenicu, a ne možeš dobiti jednu kunu za kilogram domaće pšenice?! U isto vrijeme kilogram nekog kakvog takvog kruha je 12 kuna?! Znači od zrna pšenice do kruha odmah 1200 posto skuplji proizvod?! Tko zarađuje u tom začaranom krugu? Dali je Ministar gospodarstva snimio situaciju i sredio problem? A to je samo jedan u nizu problema kojega ima Slavonski seljak? Neka se pogleda pošto je zaštita za bilje u RH?! Normalno je da ne mogu naši seljaci biti konkurentni? No, nije sve kriva ni Država! Slušam mladog poljoprivrednika kako traži nepovratnih sredstava 50 000€? No ne za poboljšanje vrste i načina proizvodnje, već da kupi traktor za 50 000€? Sa takvim bi traktorom taj mladić trebao obraditi pet sela i svu postojeću zemlju koje je tamo obradiva, da bi se za 10 godina isplatilo taj traktor!?

VL
ST
Stipan
18:39 14.04.2019.

Zašto da oni budu pošteniji od države .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.