Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Izgubljeni' dvorac

Samo Općina Bosiljevo potražuje 762.000 kuna

'30.07.2009., Karlovac - Stari grad Bosiljevo vec godinama propada zbog birokatskih komplikacija, opcina bosiljevo kao novi vlasnik pokusava dvorac prodati ulagacima. Photo: Kristina Stedul Fabac/Vece
'Kristina Stedul Fabac/Vecernji l'
06.09.2013.
u 12:17

Križanec je dvorac dobio 1996-te, izgubio 2008., a smatra da su odvjetnici krivi za to jer su im osobni interesi bili važniji od dogovora

Iako je po presudi karlovačkog Općinskog suda poznati ugostitelj Siniša Križanec ostao bez starog grada u Bosiljevu još 2008. godine, a nekoliko godina kasnije izgubio je i spor za naknadu uloženog u dvorac, slučaj je ovih dana aktualan jer se očekuje odluka Županijskog suda na žalbu poduzetnika.

 Troškovi suđenja

 Podnio ju je na rješenje po kojem on, obzirom da je izgubio sudske sporove, mora platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od šest milijuna kuna.– Općina Bosiljevo trebala bi se, na osnovu sudskih troškova, od poduzetnika naplatiti za iznos od 762.000 kuna, a druge općine, grad Duga Resa, Županija, koje su sudjelovale u tužbi, dodatno potražuju - kazao je Josip Kasun, načelnik Bosiljeva, općine koja je u gruntovnici upisana kao posjednik dvorca.

Križanec smatra da najveću odgovornost kočenja razvoja Karlovačke županije do kojeg bi došlo njegovom obnovom dvorca, u ovom predmetu snose odvjetnici koji su osobni interes stavili na prvo mjesto i nisu dozvolili kompromisno i pozitivno rješenje mirnog dogovora između njega i općine, rečeno je u dopisu. U njemu je prozvao i Tomislava Marasa predsjednika Općinskog suda u Karlovcu.

Maras mu je, kako je naveo, prije okončanja sudskog postupka, najavio kako će zasigurno izraditi presudu u njegovu korist, te da je sličan razgovor vodio i s njegovim odvjetnikom.

 Osebujna osoba

 –Za gospodina Križanca mogu reći da je u najmanju ruku osebujna ličnost, no ovo što sad govori obične su idiotarije – komentirao je Maras, pojasnivši:

 –Vezano uz dvorac Bosiljevo donio sam presudu još prije puno godina. Odluku sam temeljio na vještačenju ugledne stručnjakinje Antonije Prebeg. Ona se jasno odredila kako sve što je Križanec u gradu radio, bilo bez ikakvog projekta. Umjesto naknade za ulaganja, koju je tražio, nalaz vještaka jasno govori da je zapravo napravljena šteta kulturnoj baštini. Primjerice, čak je zabetonirao neke bordure. Zato je njegovo ulaganje procjenjeno na nulu – zaključio je Maras.

 O sanaciji dvorca trenutno, preko Općine Bosiljevo, brine Ministarstvo kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije