Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI OKO UKRAJINE
Povratak na članak

Samo jedna stvar može zastrašiti Putina! Što je SWIFT i zašto je to 'nuklearna opcija' Zapada?

Bivši ministar financija Aleksej Kudrin procijenio je 2014. godine da bi micanje Rusije iz SWIFT-a značilo da se ruska ekonomija smanjuje za pet posto.

Komentari 16

Avatar majkuvam
majkuvam
11:26 27.01.2022.

Cara ne može ništa zastrašiti jer inače ne bi bio car.

VL
ZA
zagi101
11:21 27.01.2022.

vidim sve stručnjak do stručnjaka po portalima, ljudi se u sve kuže od lijekova cijepiva do ekonomije i vođenja ratova

VL
EH
enigmus-hr
10:52 27.01.2022.

Recimo da se Rusija isključi iz Swift mreže. Rusija prodaje plin i preko Swift dobija uplate. Ako se isključi - nema uplata, nema isporuke. Baš su dobro zamislili

VL
SY
Symbrio
11:38 27.01.2022.

Koji su ovo klauni, a oni koji stvarno vjeruju da se moze protiv Rusa jos veci. NATO se pretvorio starca sa mlohavim k... Dajte mi recite koja to zapadna vojska ima sposobne vojnike??? Vecina ih je puna frakcije duginih boja i feministickih ekstremista. Poljaci sami ginuti nece, Njemci su dali do znanja da se vojno nece mjesati. Ameri??? Aha, vidjeli smo ljetos americku hrabrost protiv kozoheba u sandalama. LOL. Ameri nisu sposobni izabrati normalnog predsjednika, a kamoli ratovati protiv nuklearne sile. Senilni djedica Brandon, ne moze ni stepenice pobjediti. Jedinoj sili kojoj ovaj konflikt odgovara jest Kina. Time se ekonomski i moralno enormno slabi ionako mlohav Zapad, a Kina jedva ceka na ekspanziju na podrucju jugoistocnog Pacifika. Iliti bye-bye Taiwan. Milanovic je u pravu, Ukrajina je koruptivna prcija za koju nije vrijedno ginuti. Uostalom svi normalni Ukrajinci su vec davno emigrirali, ovi koji su ostali su ili neonacisti ili komunisti. Obje frakcije mogu ici kvragu.

VL
MI
miroslav50
12:40 27.01.2022.

Jedina Kvaka 22 je da u tom slučaju prestaje isporuka energenata Njemačkoj, koja je i sama priznala da joj industrija u tom slučaju staje - i nema alternative. Samo kao primjer, SAD isporučuje tek 5% plinskih potreba Europi a zbog tehničkih ograničenja više i ne može (čak i da se ne radi o 2x višoj cijeni).

VL
Avatar Svrab
Svrab
10:48 27.01.2022.

Ovo su zadnji trzaji Amera , njima prijeti građanski r...t zato pokušavaju odvratiti pažnju građana. Oni su u teškoj ekonomskoj krizi a moglo bi se reći i vojnoj jer su se pojavile neke nove i stare vojne sile.

VL
MI
microlion
10:44 27.01.2022.

Zašto se toliko pozornosti posvećuje reakciji Zapada? Ono što će Putina u slučaju invazije najviše pogoditi bit će kamioni mrtvih vojnika koji će se vraćati u majčicu Rusiju. Kao da su ukrajinski vojnici bezzubi nesposobni dilentanti.

VL
BA
BartolSinisa
09:13 28.01.2022.

Samo iskopcajte Rusiju iz SWIFTa. U tom slucaju nosit cete Moskvi novce za plin i naftu u koferima. A Rusija sa Kinom koristi svoj analog SWIFta kojem sankcije ne mogu naskodit. I kolko ce kostat nafta poslje takvog eksperimenta, 200 dolara? A plin?

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
10:51 27.01.2022.

Što će im zamjenska nuklearna bomba kada imaju prave. Baciš i riješiš sve probleme svijeta jednom zauvijek.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.