Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misija 'Kepler'

Samo je pitanje vremena kada ćemo naći planet poput Zemlje

Zemlja
Arhiva VL
08.01.2013.
u 13:18

Među novim metama promatranja su planeti 1,5 puta veći od Zemlje koji kruže oko svoje zvijezde nalik Suncu u orbiti od 242 dana, što je udaljenost uz koju bi voda, potrebna za život, mogla postojati na površini

NASA-in svemirski teleskop Kepler otkrio je 461 potencijalno novi planet, od čega je barem polovica veličine Zemlje ili veća u bližoj orbiti. Time je brojka narasla na ukupno 2740 potencijalnih planeta, a od početka misije 2009. godine ukupno 105 ih je potvrđeno "planetima", objavila je NASA. Znanstvenik Steve Howell smatra da uopće nije upitno hoće li se pronaći planet poput Zemlje te da je to samo pitanje vremena.

Među novim metama promatranja su planeti 1,5 puta veći od Zemlje koji kruže oko svoje zvijezde nalik Suncu u orbiti od 242 dana, što je udaljenost uz koju bi voda, potrebna za život, mogla postojati na površini. Cilj misije Kepler je utvrditi koliko zvijezda u galaksiji Mliječna staza ima planet veličine Zemlje koje kruže u tzv. habitativnim zonama u kojima može postojati površinska voda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije