Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hsls:

'Sami smo zaradili i ne želimo dati više vašim partijskim drugovima!'

\'09.10.2011., Zagreb - HSLS je u Novinarskom domu predstavio svoj gospodarski program,  Darinko Kosor.  .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/PIXSELL
27.08.2012.
u 11:46

HSLS želi da hrvatski državljani ulaskom u EU ostanu vlasnici hrvatskih nekretnina

Tzv. prijedlog poreza na imovinu u stvari je prijedlog poreza na nekretnine i mogao bi se slobodno nazvati „Imaš kuću - prodaj stan“, što je na ovim prostorima već viđeno prije trideset godina. Ministar financija kaže da oni koji su stekli više trebaju davati više za zdravstveno osiguranje onih koji pretežito rade u državnoj i lokalnoj upravi i samoupravi jer, eto, „bogati“ moraju davati više.

HSLS želi poslati jasnu i nedvosmislenu poruku:

„Mi“ koji smo svojim rukama zaradili više i sagradili kuću, kupili stan svome djetetu ili naslijedili zemlju od svojih roditelja ne želimo dati više za vaše „partijske“ drugove (i SDP-ove i HDZ-ove) koje ste zadnjih dvadeset godina nagomilali u raznim besmislenim uredima i agencijama te izmišljenim općinama i državnim tvrtkama, stoji u priopćenju poslanom iz stranke. 

HSLS želi da hrvatski državljani ulaskom u EU ostanu vlasnici hrvatskih nekretnina.

Ne želimo da se oporezivanjem nekretnina i do 2% vrijednosti godišnje dovede do rasprodaje jedinog što još uistinu imamo, a to je vlasništvo nad nekretninama, vlasništvo na zemlji u kojoj živimo, zaključuju. 

 

Komentara 16

OB
-obrisani-
12:23 27.08.2012.

Svaka cast HSLS u i gospodinu Kosoru !! U potpunosti potpisujem !! Banda je ljetovala , trosila po godisnjim odmorima sada bi oporezovala hrvatskom narodu kuce, ako ovaj porez zahvati prvu nekretninu tj. kucu u kojoj obitelj stanuje onda idemoidemo za vraztove hvatati ove komuniste !!

TO
Toni50
12:25 27.08.2012.

HSLS želi da hrvatski državljani ulaskom u EU ostanu vlasnici hrvatskih nekretnina , je pokvareno antidemokratsko mišljenje .. treba natovariti poreze da Hrvati sve rasprodaju jakim strancima . Pa što smo inače i zaslužili pametnije i zlobnije ? Odearaše namam kožu a koristi država nema ama baš ništa kriza i dalje, najbolje što neče imati ni porezom na nekretnine nikakove koristi ni od toga .....

LI
liburnik
12:22 27.08.2012.

Ma vlajo ostaje vlajo iako se zaogrne u liberalne boje. Nagomilali ste novac u nekretninine koje ničemu ne služe, Čemu služi djedovina pretvorena u pustu ledinu ......ili vikendica koja se koristi 2.3 tjedna godišnje? Mrtvi kapitali ------ a svi zaduženieni do guše ......ovajapologet liberalnog kapitalizma uz svu svoju orjentiranost prema tržnoj privredi to ne shvaća ....... Ne vidim zašto bi mi bili iznimka od ovoga poreza kad ga imaju sve europske zemlje a i mi smo ga nekada imali......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije