Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić ima zahvale na svakih 100 metara

Narcisoidni političari: Sami sebi podižu spomenike

Nemec. Tolušić
Foto: Dragutin Santosi/PIXSELL
1/4
16.08.2016.
u 11:01

Bandić ima spomenike 'svakih sto metara u gradu'. To mu, kaže, godi: 'To je motiv, to je motor'. Željko Kerum sam sebi zahvalio pločom na Zapadnoj obali

Ministar Tomislav Tolušić našao se u središtu pozornosti nakon što je prije tri dana svečano otvorio ambulantu u Novoj Bukovici. Razlog je tekst na spomen-ploči koji veliča lik i djelo HDZ-ova ministra: “Ovu spomen-ploču u znak sjećanja na dovršetak izgradnje ambulante u Novoj Bukovici postaviše ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić...”.

Nakon što su se na društvenim mrežama građani počeli dobro zabavljati na njegov račun, Tolušić je poručio načelniku općine Nova Bukovica Željku Venclu da skine tu ploču s ambulante.

– Ta ploča i tekst sa mnom nemaju baš nikakve veze. Postavila ju je općina, odnosno načelnik. Naravno da bi bilo bolje da ploča nije postavljena, ali što sam trebao napraviti? Iščupati je? – rekao je Tolušić.

Kaže da ploča s njegovim imenom ima na još par mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji (kojoj je on bio na čelu prije nego što je ušao u Vladu), ali da nijednu nije postavila Županija. Najviše ploča s imenom Tomislava Tolušića ima u Orahovici, čiji je gradonačelnik Josip Nemec “lud za pločama”.

Od grada radi svoj spomenik; na desetak mjesta kočopere se ploče s imenima političara. Naravno, uz obvezno njegovo, na tim pločama vrlo je često i Tolušićevo ime jer je u vrijeme postavljanja ploča bio župan.

– To su informativne ploče, podsjetnik na određeno događanje i goste koji su mu prisustvovali. To nije zahvala nikome od njih. Tolušić je često spomenut zbog toga što je kao župan bio na tim događanjima.

Na pločama su i imena predsjednika Stjepana Mesića, njegova kolege mađarskog predsjednika, kao i mnoštva drugim hrvatskih političara i dužnosnika – objašnjava Nemec. Naravno, nije spomenuo da se na većini tih ploča baš njegovo ime najjače ističe. Naša čitateljica iz Orahovice kaže da gradonačelnik Nemec očito “sliku svoju ljubi” i da je u srpanjskom broju Glasnika grada Orahovice, koji se tiska o trošku grada i dijeli građanima besplatno, objavljeno ukupno više od 80 njegovih fotografija (?!).

Ploče sa zahvalnicama imaju i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i bivši splitski Željko Kerum. Uz jednu takvu, u Gospinu parku u Stenjevcu, Bandić je jučer bio na misnom slavlju.

– Imam spomenike i zahvale svakih sto metara u gradu – rekao je Bandić, a na pitanje godi li mu to, poručio je: “Hvala Bogu da godi, to je motiv, to je motor da čovjek ide dalje...”. Ništa manje skroman nije bio ni Kerum kada smo ga pitali zašto si je kao gradonačelnik postavio ploču sa zahvalnicom na Zapadnoj obaliDrago mu je što je postavio taj kameni podsjetnik jer, kaže, “učinio je za Split više nego svi gradonačelnici u slobodnoj Hrvatskoj”.

– Nisam trošio na reprezentaciju, letove i putovanja, a plaću sam davao humanitarno. To se u povijesti nije dogodilo. Stvarao sam i gradio. Osim Obale, svojim novcem otvarao sam i vrtiće, a i svi POS-ovi stanovi na splitskoj Kili su moji – kaže Kerum. 

>> Bandić: Optužnice mi nisu teret, sve ispite u Zagrebu položio sam sa 5, sada je na redu Hrvatska

Komentara 21

DU
Deleted user
11:33 16.08.2016.

Samo glasajte za koaliciju sdp-hdz pa čete ostati bez gaća a Hrvatska će biti prodana da se namiri dug koje će ove dve stranke napraviti kroz muljaže.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:13 16.08.2016.

Bolest modernog doba zavladala na ovim prostorima...

DU
Deleted user
11:32 16.08.2016.

bolje da si dignu nadgrobne...više bi dobili na cijeni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije