Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo pravilo

Same krive za silovanja: Ženama zabranili minice i uske traperice

afrikanka
Reuters/Pixsell
24.12.2012.
u 18:31

Silovateljima je lakše silovati ženu ako ima malo odjeće na sebi jer ju lako mogu otrgnuti, objašnjava policija

Ženama u afričkoj državi Svazi zabranjeno je nositi kratke suknje, odnosno minice, ali i odjeću koja im otkriva pupak, a to naređenje stiglo je iz policije. Noseći odjeću koja više otkriva nego pokriva narušavaju svoje moralne standarde, smatra policija, piše Al Jazeera.

– Silovateljima je lakše silovati ženu ako ima malo odjeće na sebi jer ju lako mogu otrgnuti – objašnjava glasnogovornik polcije Wendy Hleta. Žene koje se ne budu pridržavale ovih pravila mogu završiti u zatvoru na šest mjeseci.

Isto pravilo odnosi se i na uske traperice. Žene koje ih budu nosile, također će biti uhićene.

Policija smatra da su žene koje nose \"neprikladnu\" odjeću same odgovorne za silovanja i nasilje nad njima.

– Čitao sam na društvenim mrežama da muškarci, ali čak i žene često skidaju pogledom druge. No, to postaje još lakše ako odjeća više otkriva – rekao je Helta. Zabrana je došla nakon što su brojne žene i djevojke prosvjedovale da se zaustave brojna silovanja u ovoj afričkoj državi.

Ipak, zabrana se ne odnosi na odvijevanje tijekom tradicionalnih manifestacija poput \"Reed Dance\" na kojoj kralj Mswati III bira svoju ženu. Tijekom te manifestacije, djevojke koje moraju biti djevice nose na sebi samo suknju koja prekriva prednji dio tijela dok im je stražnjica gola kao i grudi.

Ključne riječi

Komentara 5

IS
istima
16:53 25.12.2012.

Provokativno odjevanje je također seksualno zlostavljanje okoline..... tko se tako ponaša mora računati sa tim da postoje osobe koje time mogu biti dovedene u neizdrživu poziciju. A kada se kao posljedica dogodi eksces, tada se provokatora tretira isključivo kao žrtvu....

DO
Dongfeng
18:56 24.12.2012.

Pa nek same odluce sto ce nositi, makar to povecalo rizik od ozeblina, raka koze ili silovanja. Ovo je samo isprika za totalitarno drustvo. Sto je sljedece, zabrana izlaska na ulice poslije 8 navecer jer je tada povecana sansa od kriminala? Zabrana gledanja u monitor ili knjige jer je povecana sansa za dioptriju? Umjesto da se zlostavljaju zrtve ovakvim zakonima uredite drustvo pa da nije seksualno potisnuto. Legalizirajte prostituciju itd., sto nece eliminirati silovanje ali ce ga smanjiti vise nego ovakvi zakoni.

Avatar __MAX__
__MAX__
19:42 24.12.2012.

@Dongfeng ... totalitarno drustvo se formira i kod nas....za par godina savjetodavna vjeca crkve u HR ce biti legitimno tjelo u donosenju svih odluka pa i onih znanstvenih. Sekularno drustvo se topi i vraca ka mracnom dobu "progona vjestica"....nase drustvo se unazadjuje zadnja 2 desetljeca i to je uzas koji narusava zdravlje nas razumnih...................Amen!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije