Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Samački dom ponio naziv Hostel Zagreb

bandić
Dino Stanin/PIXSELL
05.11.2015.
u 16:43

Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Zoran Šangut kazao je kako hostel ima 120 soba i raspolaže s kapacitetom od 240 kreveta.

Dvoje učenika iz Zagreba, koji borave u dvodnevnoj posjeti Vukovaru učeći o Domovinskom ratu, otkrili su ploču na vukovarskom Samačkom hotelu koji od danas nosi naziv Hostel Zagreb. Svečanosti preimenovanja hostela nazočio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je rekao kako je to u budućnosti još jedan od objekata grada Zagreba prema kojemu će se odnositi kao i prema svim drugima. – Na godinu ćemo ga obnoviti. Sredit ćemo ga da izgleda kao da je s Jelačić placa ili Beverly Hilsa. Vukovar je to zaslužio i ovo je najmanje što grad Zagreb može učiniti za Vukovar, rekao je Bandić poručujući da Vukovar treba ostati grad mladosti, mira, tolerancije i zajedničkoga života svih. – U Vukovaru ima mjesta za sve kao i u Hrvatskoj. Nitko nije viška, svi su dobrodošli i za svakoga ima mjesta, istakao je Bandić.

Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Zoran Šangut kazao je kako hostel ima 120 soba i raspolaže s kapacitetom od 240 kreveta. U hostelu su do nedavno bili smješteni mještani iz poplavljenih dijelova županjske Posavine. – Svaki objekt unutar Javne ustanove nositi će ime nekog grada ili županije u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana Upravna zgrada ustanove dobila je ime po gradu Šibeniku, hostel od danas nosi naziv po gradu Zagrebu, restoran će nositi ime Istra, a još jedan hostel Dubrovnik…, rekao je Šangut najavljujući kako će s prestankom školske godine i kada osnovci prestanu organizirano dolaziti u posjetu Vukovaru iskoristiti potencijal Vukovara i dovesti mlađe selekcije raznih sportova gdje će moći trenirati. Osnovci su iskoristili priliku i da popričaju sa Bandićem, a neki su se i fotografirali za uspomenu.  

>> Bandić je jedini koji za program jamči svojim mandatom

Komentara 1

OB
Objektivno...
08:05 06.11.2015.

Gradonačelnik Bandić je 2009. dao i milijun zagrebačkih proračunskih kuna da se podigne dječje odmaralište Crvenog križa u Orahovici. Svaka mu čast. Ali... Pogledajte malo koji Nacionalni centar za integrativnu medicinu d.o.o. i CDP d.o.o. sada upravljaju tim odmaralištima u Orahovici i u Splitu i po kom ključu se dijeli dobit 85% : 15%? Prema Statutima svi financijski pokazatelji tih trgovačkih društava u humanitarnim objektima su poslovna tajna zbog čijeg odavanja se može "letiti" van iz društva!? Čemu tolika tajanstvenost???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije