Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Flowercity

Sajam cvijeća privukao velik broj posjetitelja u zagrebačke City Centere One

Sajam cvijeća u City Centrima One
Foto: Grgur Žućko/ PIXSELL
1/21
22.03.2014.
u 12:15

Mogle su se naći sadnice najpopularnijih proljetnica, kao i one koje su već propupale u posudicama i to po zaista simboličnim cijenama od 10­-ak kuna, no bilo je tu i začinskog bilja poput vlasca i timijana, pa i sadnica jabuka, borovnica, malina...

Flowercity, veliki sajam cvijeća Doma&vrta Večernjeg lista u oba zagrebačka City Centera one uspješno je otvoren razigranim nastupom Zagrebačkih mališana koji su okupljeno mnoštvo zabavljali i u City Centeru one East i West. Nakon njih, osim u prigodnoj prodaji naših izlagača svi posjetitelji mogli su uživati i u popratnim događanjima.

U City Centru East jednaka gužva kao i u onom na suprotnom dijelu grada. Nekoliko tisuća ljudi u prva dva dana proljeća posjetilo je Večernjakov sajam cvijeća na samom istoku Zagreba. Dobar dio posjetitelja bili su umirovljenici kojima je briga o bilju idealan način za uživati u zlatnom dobu života, no među znatiželjnicima se našlo i mnogo mladih mama, djevojaka i mladića koje gaje ljubav prema hortikulturi, sobnom i vanjskom bilju ili se žele okušati u sadnji urbanih vrtova.

Na štandovima je, naime, bilo materijala za sve. Mogle su se tamo naći sadnice najpopularnijih proljetnica, kao i one koje su već propupale u posudicama i to po zaista simboličnim cijenama od 10­-ak kuna, no bilo je tu i začinskog bilja poput vlasca i timijana, pa i sadnica jabuka, borovnica, malina... ­ Posjetitelji ne dolaze samo kupiti sadnice već se raspituju i o uzgoju željene biljke, a mi ih rado savjetujemo – kazali su nam naši izlagači. Posebnu pozornost prvog dana privukla je radionica na temu kaktusa na središnjoj pozornici. Naši izlagači Flosops praktično su pokazali kako se staklene teglice s kaktusima mogu dekorirati ukrasnim pijeskom. Zaintrigiralo je to sve koji su bili u prolazu, pogotovo one najmlađe, a među znatiželjnim slušačima uhvatili smo i našu poznatu voditeljicu Lanu Pavić.

Osim kaktusa, veliku posjećenost imao je štand s medom i drugim pčelinjim proizvodima koje Zagrepčani, očito, obožavaju. Stoga je i stručno predavanje Gordane Hegić, naše ugledne apiterapeutkinje, privuklo znatan broj zainteresiranih. Posjetitelji su čuli baš sve o blagodatima meda, matične mliječi i propolisa u prehrani i u kozmetici. U Westu je pak subota bila rezervirana za najmlađe koji su se uz stručne savjete udruge Vestigum okušali u pravim vrtlarskim radovima u improviziranom vrtu. Kasnije je okupljenima u zanimljivom predavanju sve o ružama objasnila Gordana Horvat.

Pobrinuli smo se i da vas savjetujemo oko ukrasa za Uskrs pa je naša suradnica Snježana Marinčić demonstrirala kako svi jednostavno mogu izraditi tri predivna aranžmana.

Niste li još posjetili City Centere one, imate priliku još sutra, od 9 do ­21, a u 18 sati vas očekuju i veliki koncerti Žanamari Lalić i Antonije Šole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije