Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnici očarani prizorima
Povratak na članak

Saharu i pustinje na Bliskom istoku zatrpao snijeg

Pustinjsko kraljevstvo ljeti “gori” na temperaturama koje se penju i do 50 stupnjeva, ali ovog siječnja temperature su pale ispod nule. Društvenim mrežama brzo su se proširile fotografije spektakla

Komentari 5

SI
sisavac
14:35 22.01.2021.

pa kolko je to bilo ljudi prije 5.000 godina, kolko smo to onda nafte spaljivali, ugljena i plina, da se sahara onda tolko proširila?! jer ispada da se sahara šiti samo u zadnje vrijeme. klima nije proces u kojem su velike promjene nagle, u par desetljeća, već to traje stotinama godina, tisućama, uz nekoliko malih razdoblja odstupanja od trenda. snijeg u sahari nije rijedak niti slučajnost. kao ni 24% na sjevernom polu. to što mi mjerimo temperaturu u sve više izgrađenim gradovima, koji po defaultu akumuliraju toplinu i predstavljaju toplinske otoke, značajno odskaču od svoje 'ruralne' okolice, je problem mjerenja. kad bi temperaturu mjerili u nekom šumarku daleko od betona i asfalta, stakla, drugačije bi dobili brojke. doma probajte mjeriti temperaturu uz zgradu (gdje većina ima prišrafane termometre) ili pak pod 'kruškom'.

VL
DU
Deleted user
13:07 22.01.2021.

U pustinji temperature po noći padnu djelomično ispod nule, tako da inje na pijesku i nije tako rijetka pojava, pogotovo zimi kada je zrak nešto vlažniji. A o samom "članku" je @radijatori sve napisal...

VL
RA
radijatori
12:33 22.01.2021.

(sarcasm off) Inače, do kada će se pojavljivati ovakvi zbrkani članci koji se samo prevode bez razumijevanja, gdje se uopće ne vidi da je Sahara jedna pustinja, u Sjevernoj Africi, a Arabijska pustinja druga, u Arabiji i sjeverno do Jordana, Sirije i Iraka, te da je pokrajina Asir u Saudijskoj Arabiji tisuće kilometara udaljena od Alžira?

VL
RA
radijatori
12:19 22.01.2021.

Uh, prepao sam se da je počelo globalno zahlađenje, ali sam se sjetio da je globalno zatopljenje, pa sam sada miran.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.