Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

'Sadašnja vlast u Vukovaru bavi se prodavanjem magle'

Ivan Penava
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
04.05.2013.
u 21:02

Predstavljajući program Penava je istakao da koalicija okupljena oko HDZ-a želi da Vukovar postane gospodarsko, turističko, kulturno, upravno i prometnoo središte Vukovarsko – srijemske županije.

VUKOVAR – U zadnje četiri godine od kako je čelu grada Željko Sabo (SDP) radi se stihijski i bez razmišljanja o budućnosti radi čega imamo masovnu pojavu zatvaranja obrta, praznih lokala dok nam mladi i obrazovani sugrađani napuštaju grad, rekao je Ivan Penava, kandidat koalicijske liste HDZ-HSP dr. Ante Starčević – HSLS – DC – BUZ na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su predstavili kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnike ali i svoj program za razdoblje od 2103. do 2017. godine.

Predstavljajući program Penava je istakao da koalicija okupljena oko HDZ-a želi da Vukovar postane gospodarsko, turističko, kulturno, upravno i prometnoo središte Vukovarsko – srijemske županije.

– Sadašnja vlast u Vukovaru nedorasla svim tim problemima sa kojima se grad suočava s tim da su mnoge od njih svojim nejasnim i nerazumnim odlukama i sami inicirali. Sadašnje gradske vlasti bave se najviše prodavanjem magle otkrivanjem obnovljenih fasada te uređenjem cesta i nogostupa. U isto vrijeme iz dana u dan gospodarski tone ali se o tome ne govori. Gradonačelnik se hvali da svaki student koji zatraži stipendiju istu i dobije ali ne govori da se većina tih mladih obrazovanih osoba nakon studiranja ne vraća u Vukovar jer ovdje za njih nema posla, istakao je Penava.

Govoreći o izrađenom programu Penava je rekao da su u njemu prije svega naglasak dali na razvoj i oživljavanje gospodarstva s čime će potom doći i sve drugo. Kao neke od osnovnih mjera navode se zadržavanje trenutnih povlastica koje grad ostvaruje putem Zakona o Vukovaru i Zakona o područjima od posebne državne skrbi ali i privatizaciju Borova i Luke Vukovar po principu radničkog dioničarstva. U programu su obuhvaćeni i svi drugi aspekti života u gradu gdje se poseban naglasak želi staviti na brigu o starijim osobama kojih je sve više u Vukovaru. Javnosti su predstavljeni i kandidati za dogradonačelnike koalicije. To su Marijan Pavliček, predsjednik vukovarske podružnice HSP dr. Ante Starčević, i Marijana Balić (HDZ) koja je u vrijeme agresije na Hrvatsku sa svega devet godina ostala bez oba roditelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije