Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačan oprez

SAD upozorio svoje građane na opasnost od terorizma u Europi tijekom blagdana

terorizam
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.11.2016.
u 07:52

U upozorenju se podsjeća na terorističke napade u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj ranije tijekom godine.

Američki State Department izdao je upozorenje za američke građane na povećani rizik od terorističkih napada diljem Europe tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

U upozorenju se poziva Amerikance "budu oprezni na blagdanskim događajima na otvorenome i prigodnim sajmovima" te se ističe kako bi turisti trebali izbjegavati velike gužve, ako je moguće".

State Department skreće pažnju na navodno "vjerodostojnu informaciju" da tzv. Islamska država, al-Kaida i njihovi suradnici "nastavljaju planirati terorističke napade u Europi, s fokusom na nadolazeće blagdane i s tim povezane događaje".

U upozorenju se podsjeća na terorističke napade u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj ranije tijekom godine.

State Department redovito poziva Amerikance na oprez kada se nalaze u inozemstvu, čemu pribjegava radije nego li ozbiljnom upozorenju da se ne putuje na neko odredište, koje koristi kada je u pitanju neposredna prijetnja.

>>'Islamski terorizam ponovno će udariti po Europi, ali će Europa pobijediti'

Komentara 4

DU
Deleted user
08:40 22.11.2016.

Odakle njima takve informacije,da oni nemaju prste u svim dosadasnjim teroristickim akcijama ,ne bih se niko ni iznenadijo,ovaj gaonja na odlasku je opasan,netreba se novog precidenta bojati,nego ovog na odlasku,da ne pocne jos koji rat do sjecnja.

DU
Deleted user
08:36 22.11.2016.

Jesenti milu bigulicu, baš zgodno! Amerikaci su svojom imperijalističkom i krajnje nečeovječnom politikom kioju viode diljem svijeta stvorili teroriste, a sad svoje građane upozoravaju na opasnost od njih. Stvarno humanizam kojemu nema premca!

Avatar Oneill
Oneill
11:55 22.11.2016.

Pa to nije ni što novo za Njemačku zbog desničara i njihovih napada već više od godinu dana Kanada i USA opominju njihove građane na veći oprez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije