Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNI NAPADI

SAD: Ubili smo 11 pripadnika al-Qaede, uključujući suradnika Bin Ladena

avioni
Foto: Reuters/PIXSELL
09.02.2017.
u 08:54

Vjeruje se da je al-Masri uspostavio i vodio logore za obuku te terorističke organizacije u Afganistanu tijekom osamdesetih i devedesetih

Američke snage ubile su 11 pripadnika al-Qaede u dva ovomjesečna zračna udara blizu Idliba u Siriji, a među ubijenima je i bivši suradnik Osame Bin Ladena, izvijestio je Pentagon.

Kako prenosi BBC, glasnogovornik kapetan Jeff Davis rekao je da je u jednom napadu 3. veljače ubijeno 10 operativaca. Idući dan ubijen je Abu Hani al-Masri, koji je bio usko povezan s bivšim vođom al-Qaede. Vjeruje se da je al-Masri uspostavio i vodio logore za obuku te terorističke organizacije u Afganistanu tijekom osamdesetih i devedesetih.

Al-Masri je također bio usko povezan s Aymanom al-Zawahirijem, koji je postao vođa organizacije nakon što su Amerikanci ubili Bin Ladena 2011. godine.

- Ovi napadi poremetili su al-Qaedinu sposobnost za planiranje i usmjeravanje vanjskih napada na SAD i naše interese diljem svijeta - rekao je Davis.

>> Islamska škola u Pakistanu knjižnicu preimenovala u 'Bin Laden'

>> Zašto Trumpova uredba neće smanjiti prijetnju od terorističkog napada u SAD-u

Komentara 5

GV
golub Vaso
09:23 09.02.2017.

mrtvi ne pričaju

Avatar superhik74
superhik74
14:12 09.02.2017.

Pa sto se to dogodilo, od kada je izabran Trump "umjerena demokratska opozicija" odjednom postala (ha, ha, ha...) Al Qaida. Nobelovac za mir i njegovi sefovi u Siriji susjednoj drzavi na jugu nece biti sretni.

MX
Mister X
10:22 09.02.2017.

Ubili smo i stalno to radimo .. Dok ostali u svijetu su jako zaostali i to ne prakticiraju kao na primjer Rusi, Kinezi ili Iranćani i mnogi drugi umjesto da se ozbiljno pridruže demokratskoj pravednoj borbi protiv teritorijalista po tuđimđim državama raketama i dronovima ubijati teritorijaliste !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije