Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETSKI PROJEKT
Povratak na članak

SAD: Sjeverni tok 2 se neće pokrenuti ako Rusija napadne Ukrajinu

Projekt je suočen s otporom unutar Europske unije, Sjedinjenih Država, kao i Ukrajine

Komentari 10

TR
trpimir2021
09:47 27.01.2022.

Ako dođe do rata, svi "tokovi" plina iz Rusije u Europu će stati, pa sjeverni tok 2, nikom neće trebati.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:02 27.01.2022.

E bas ce ameri odlucivat od kog ce Njemci kupovat plin..Alternative nema za zamjenu ruskog plina.Ili bi ameri trpaki svoj plin po 2500 Dolara po tisucu kubnom metru...U njemackoj je velika iflavija i puno poduzeca se zatvara. Njemacke tjedne novine STERN pisu WIE LANGE WIR OHNE RUSSICHE GAS AUSKOMMEN.Sto znaci koliko dugo mozemo se snaci ili izdrzati bez ruskog plina....Ali rusija puni kasu.

VL
BA
BartolSinisa
10:24 27.01.2022.

Sjeverni tok 2 Rusiji vise ne treba. I ukoliko nece biti pusten u pogon evropa ce imat 2025 godine veliki problem nedostatka plina.I cjene plina tada ce znatno porasti u odnosu na sadasnje koje su i tako visoke. A do tada Gazprom ce dozirat evropi minimalne kolicine plina po ugovorima i drzat sadasnje visoke cjene plina. A 2025 god. pored Peterburga pocinje sa radom ogromni plinski kompleks u kojem ce se prirodni plin konvertirat u LNG plin i slati brodovima dalje po svijetu. Kapacitet terminala 50 milijardi m3 plina godisnje. Znaci, ukoliko evropa se otkaze od ST2 skoro sav taj plin ide u LNG. I dalje brodom u Kinu a mozda i na Krk.

VL
Avatar mason
mason
06:58 27.01.2022.

Imaju naftu i kopirali su njemacku nuklearnu bombu. Pravoslavni Talibani koji nista svojom rukom ne znaju napraviti, 90% su bili gladni i zivjet ce ubrzo kao sto su SSSRu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.