Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvor blizak vlasti

SAD razmatra zabranu ulaska članovima Kineske komunističke partije, Kina: To bi bilo patetično

FILE PHOTO: The flags of China, U.S. and the Chinese Communist Party are displayed in a flag stall at the Yiwu Wholesale Market in Yiwu
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.07.2020.
u 07:32

Takva bi zabrana bila dosad najsnažniji čin Washingtona prema Pekingu te bi sigurno rezultirala recipročnim mjerama

Vlada američkog predsjednika Donalda Trumpa planira zabraniti putovanje u SAD svim članovima Kineske komunističke partije i njihovim obiteljima, otkrio je u četvrtak anoniman izvor blizak vlasti. 

Dužnosnici koji raspravljaju o ovom prijedlogu već imaju nacrt potencijalne predsjedničke uredbe, no ona još nije predstavljena Trumpu, rekao je izvor. 

Takva zabrana, o kojoj je prvi pisao New York Times, bila bi dosad najsnažniji čin Washingtona prema Pekingu, te bi sigurno rezultirala recipročnim mjerama. 

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying ranije je rekla da bi takva američka odluka, ako se pokaže istinitom, bila „patetična“. 

Američki državni tajnik Mike Pompeo nije htio potvrditi da se razmatra taj prijedlog, no rekao je kako se radi na načinima stvaranja pritiska na Kinesku komunističku partiju. 

Kineska državna novinska agencija Xinhua je krajem prošlog mjeseca pisala kako Komunistička partija broji gotovo 92 milijuna članova. 

Komentara 1

SI
sisavac
09:07 17.07.2020.

i tako će un kao svjetska organizacija do kraja godine potpuno izgubiti smisao postojanja. amerikanci već sad zabranjuju ulazak u ameriku zbog sudjelovanja na un-ovim događanjima svima s kojim imaju problema. suprotno pravilima igre. un treba rasformirati, i maknuti iz amerike bilo kakvu svjetsku organizaciju. svaki kontinent treba imati svoj 'sabor'. a cijeli svijet se ionak neće ujediniti još barem 1.000 godina. amerikanci su baš patetični postali, slobodna trgovina im je samo riječ, oni rade sve suprotno, oni politički blokiraju tuđe projekte, nije samo sjeverni tok 2 gdje bacaju sankcije svima koji sudjeluju u tome. ulaze u južno kinesko more, oduvijek isključivo kinesko, oni koji malo poznaju kinesku povijest znaju neke činjenice. rusi su već odavno rekli da ovo nije hir amerike, već dugoročna strategija, i da tu neće biti promjene bez obzira tko bio predsjednik, demokrat ili republikanac. kinez također to zna. al kinez za razliku od rusa radi dugoročne planove, i na prvi mah se ponekad učini da su se povukli, al dugoročno stižu do cilja. a što se tiče potencijalnog sukoba... jel znate za neku azijsku avanturu, rat, kojeg su ameri dobili nakon 45-e? kina kad god je smatrala da jedino vojnim putem može riješiti problem, nije se ustručavala zaratiti, ni sa sssr-om, indijom... ovo američko napuhavanje neće proći bez oružja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije