Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA NA SJEVERU SIRIJE

Biden objavio: Američka vojska ubila je vođu Islamske države

US counterterrorism raid in Idlib
Foto: Anas Alkharboutli/DPA
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.02.2022.
u 14:38

Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava

Vojska SAD-a u protuterorističkoj misiji na sjeverozapadu Sirije ubila je vođu Islamske države, potvrdio je to predsjednik Joe Biden. 

– Zahvaljujući vještini i hrabrosti naših oružanih snaga, skinuli smo s  Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija – vođu ISIS-a – kazao je, a prenosi The Guardian

Ranije je Pentagon objavio kako je američka vojska u četvrtak uspješno provela protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije, dodavši da nije bilo američkih žrtava. Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava dva sata duge operacije. Vjeruje se da su mete bili džihadisti povezani s Al-Qa’idom, prenosi Reuters.

"Američke snage za posebne operacije pod zapovjedništvom Središnjeg zapovjedništva večeras su izvele protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije. Misija je bila uspješna“, priopćio je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

"Nije bilo američkih žrtava. Bit će dano više informacija kad stignu“, dodao je.

Stanovnici Atmeha kazali su kako se operacija dogodila oko ponoći u gusto naseljenom području na granici s Turskom gdje deseci tisuća izbjeglih Sirijaca žive u improviziranom smještaju.

Stanovnici su čuli razmjenu vatre, što znači da je postojao otpor operaciji. Jedan Sirijac Reutersu je rekao da je u operaciji ubijeno nekoliko ljudi, dok drugi tvrdi da su spasilačke službe izvukle najmanje 13 tijela iz urušene višekatnice, uključujući žene i djecu.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je da je među poginulima sedam civila, uključujući četvero djece i tri žene. Dužnosnik Pentagona tvrdio je da su neke od civilnih žrtava stradale zbog detonacije unutar kuće.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Hipohondar
Hipohondar
15:54 03.02.2022.

Malo promocije kada sa 80 milijuna glasova padneš na rekordno nisku podršku u anketama 🤡🤡🤡

DU
Deleted user
16:37 03.02.2022.

Govnari poubijali djecu i nikom nist.

DU
Deleted user
15:45 03.02.2022.

Ovo nije nova novost jer su do sada ubili iks vodja islamista ,? Pitanje stoji tko je generirao sve te probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije