Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S ljudskom posadom

SAD počeo prve zračne napade na ciljeve ISIL-a iz baze u Turskoj

borbeni aivon
Foto: Reuters/PIXSELL
13.08.2015.
u 08:46

Napadi iz zračne baze Incirlik dio su dogovora koji je prošli mjesec postignut između Turske i SAD-a

SAD je prvi put izveo zračne napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države u Siriji zrakoplovima s ljudskom posadom koji su poletjeli iz zračne baze u Turskoj, izvijestio je u srijedu Pentagon, javlja CNN.

Napadi iz zračne baze Incirlik dio su dogovora koji je prošli mjesec postignut između Turske i SAD-a. 

Sjedinjene Američke Države dugo su željele koristiti turske baze za napade s ljudskom posadom na ciljeve ISIL-a u Siriji i dijelovima Iraka. To bi trebalo skratiti vrijeme leta američkih borbenih aviona. 

>> Amerikanci u borbi protiv islamista dobili neočekivanog saveznika 

>> Oštra osuda Zapada: SAD stoji rame uz rame uz Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
09:24 13.08.2015.

rusi su penicilin za muslimane,onomad kad su čečeni divljali s bombama,upadima u škole,kazališta i sl. rusi su im matematički precizno istrijebili polovicu ukupne populacije.sad više ne bombaše. imaju rusi još metoda za teroriste islamiste a jedno od meni omiljenih je da kada terorist nekog i ubije ili se sam raznese rusi mu ubiju oca,majku,braću,sestre,djecu,ujake,bratiće,stričeve,bake,djedove.....ugase jednostavno poganu lozu pa onaj kojemu to padne napamet vrlo dobro zna kakve posljedice ima za očekivati

DU
Deleted user
09:14 13.08.2015.

Ovaj podatak može utješiti samo one koji misle da se SAD bori protiv terorizma. Kada je bila u pitanju Libija brzo je uništena državna vojska koju su oni bombardirali. Ali ovaj ISIL im nekako izmiče tko zna možda zato štoto pametne bombe ne padaju na ISIL nego na Kurde i sirijsku vojsku koja se bori protiv teroriste.

RI
rikavac
09:17 13.08.2015.

tacno tako Inter. Turska godinama nije dozvoljavala Amerima da polijecu sa njihovih Baza sad odjednom moze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije