Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad nije tako jak!

Sad nije tako jak! Što mislite o Putinovu obraćanju na engleskom?

skrtac
Foto: Goran Kovacic
1/2
13.06.2013.
u 16:59

Putin se obratio javnosti na engleskom jeziku, što je prilično rijetko, te nije uspio sakriti koliko mu je nelagodno

Obično se voli prikazati kao čvrsta osoba koja ima sve pod kontrolom. Dok smo ranije viđali ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bez majice jaše konja ili pliva u rijeci, sada se pružila prilika vidjeti ga u vrlo rijetkoj prilici - kako govori na engleskom jeziku. I to pokazuje sasvim drugu stranu jednog od najmoćnijih ljudi svijeta.

Stojeći ispred kamere, čini se kako je Putinu nelagodno, svjetovima daleko od slike samouvjerenog Vladimira Putina na koju smo navikli.

Putin je govor održao kao poruku delegatima Svjetske izložbe, piše Daily Mail. Dio je to njegovih napora da pomogne četvrtom ruskom gradu po veličini, Jekaterinburgu, da postane domaćin Expoa 2020, međunarodnog događaja koji bi u Rusiju trebao privući milijune posjetitelja.

- Uvjeren sam da ćemo dočekati goste iz 150 zemalja iz cijelog svijeta s ponosom i dostojanstvom. Sada, opet, želio bih da to bude vrlo jasno: Rusija jamči da će ispuniti čitav niz uvjeta postavljenih od strane Ureda Svjetske izložbe - rekao je Putin.

Većinu vremena dugogodišnji ruski vođa voli govoriti na ruskom. Na međunarodnim događanjima često inzistira na tome da treba slijediti službeni protokol i govoriti na svom materinjem jeziku.

Ipak, bilo je nekih iznimaka. Kandidaturu za Olimpijske igre u Sočiju, također je predstavio na engleskom 2007. godine. Postoji i snimka gdje na humanitarnom koncertu 2010. izvodi "Blueberry Hill" Fatsa Dominoa ispred niza slavnih osoba, poput Goldie Hawn, Kevina Costnera i Sharon Stone. Video je postao internet senzacija.

>>'Moj Vladimir je vampir. Iz mene je isisao sav život'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije