Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balkanski teroristi

SAD: Na popisu terorista Gotovina i Ademi uz pokojnog Miloševića

gotovina
Arhiva VL
30.04.2010.
u 08:48

Pod zajedničkim zemljopisnim pojmom Balkan nalaze se Ljubo Ćesić-Rojs, Tihomir Blaškić, Ante Jelavić, Milan Mrkšić, Goran Hadžić, Milan Martić, Luka i Radovan Karadžić, Mladen Naletilić, Ratko Mladić, Naser Orić, Biljana Plavšić...

U srijedu je OFAC, Američki ured za kontrolu strane imovine (Office of Foreign Assets Control), koji djeluje u sklopu američkog ministarstva financija, na popis osumnjičenih za terorizam uvrstio i hrvatske generale Antu Gotovinu i Rahima Ademija.

Taj ured redovito objavljuje popis osoba i organizacija iz cijelog svijeta za koje smatra da su povezane s terorizmom kako bi im se blokirala imovina.

Pod zajedničkim zemljopisnim pojmom Balkan nalaze se Ljubo Ćesić-Rojs, Tihomir Blaškić, Ante Jelavić, Stanko Sopta, Milan Mrkšić, Goran Hadžić, Milan Martić, Darko Mrđa, Luka i Radovan Karadžić, Paško Ljubičić, Vinko Martinović, Mladen Naletilić, Ivica Rajić, Ratko Mladić, Naser Orić, Biljana Plavšić...

U dokumentu se s Hrvatskom povezuje samo zagrebački ured humanitarne organizacije Benevolence International Foundation. Ta je organizacija bila prisutna u mnogim državama. Na popisu ima i mrtvih osoba, poput pokojnog Slobodana Miloševića.

Komentara 80

VI
Vinko37
17:07 30.04.2010.

drugt.foreve, kazes - Smrt fasizmu ! Mislis na Milosevicev fasizam. U tom slucaju se slazemo. To je jedini fasizam u Evropi poslije Hitlerovog.

OB
-obrisani-
11:21 30.04.2010.

Pa general Gotovina je terorist i razbojnik koji je pljackao zlatarnice po Njemackoj, a mozda uskoro i osudeni ratni zlocinac. Nemam pojma zasto toliko dreke oko jednog osudenog kriminalca. Svasta

PI
pistaljka
01:28 29.05.2010.

Zar postoji igdje veća teroristička organizacija od onih u SAD-u? Atentatima kontroliraju tko je na vlasti u kojoj državi, pod krinkom obrane od terorizma teroriziraju i terorizirali su mnoge zemlje širom svijeta, otimlju strana nacionalna dobra, nameću ratove, glad i svojom financijskom mafijom osiromašuje tisuće naroda i država širom svijeta. Zar postoji veći terorist u svijetu danas od njih samih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije