Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporovi
Povratak na članak

SAD je zavrtao ruke i pri pomisli na ruski kapital

Amerikanci su nudili posredovanje stručnjaka u sporu između Vlade i MOL-a, što je mađarska strana prihvatila, dok je Hrvatska otezala

Komentari 7

IV
ivanjoksimovic
09:43 27.05.2016.

Ja o tom LNG slusam svaki dan, a ni iz daleka se ne nazire pocetak njegove gradnje. Prodaju vam Ameri macku u dzaku. Sve i da vec postoji taj terminal, treba ga prikljuciti na neke cevi. A koje, kada ni Ameri nisu zapoceli gradnju tog gasovoda prema Evropi. Mozda ga i bude za 50 godina, a verovatno ni tad.

VL
ST
stomugromova
08:08 27.05.2016.

Vrdoljak se ovdje ispravno postavio i pri tom ne ulazim u sporne stvari za koje je odgovoran u svom mandatu,ali ova to svakako nije.Hohchstein je gurao američki interes kroz taj spor.Uostalom prije nekoliko godina su poslali tadašnjoj vladi Sanadera -pismo namjere oko kupnje HEP-a.Možete misliti koliko bi danas struja stajala da su se HEP-a dokopali psihopati sa Wall Street-a.

VL
ST
stomugromova
08:03 27.05.2016.

SAD mogu jedino izvoziti fašizam i terorizam jer je ta korporacija nema veze sa državom.Jedna povlaštena kasta izabranih potpuno je prisvojila korporaciju i upravlja njome u skladu sa svojim interesima.Sve teroriziraju i nitko normalan ne želi imati posla sa njima ? Upad Hochsteina u priču sa MOL-om je eklatantan primjer nepoštivanja tuđeg suvereniteta,No isto rade i Francuzima,koji su velika nacija.Nemojte ovo,nemijte ono,radite na svoju štetu,upucajte se u nogu,bla bla bla.Bolesni psihopati koji su teret na leđima planeta i čovječanstva.

VL
Avatar comparator
comparator
07:57 27.05.2016.

Ameri nas kolju i drže štangu komunistima jer preko njih lakše mlatare našom politikom . Hrvatska treba vlastitu strategiju koja je naravno dugoročno održiva . Ne znam kada će USA shvatiti da je Hrvatska opredjeljena ka demokraciji ali ne i onog tipa koji ne dozvoljava naionalnu komponentu ,a kojoj je motiv stvaranje održivog razvoja i pouzdavanje u kompatibilnost s zapadnim vrijednostima.Vidljivo je miješanje tajnih službi koje nižu afere protiv HDZ-a s namjerom rušenja vlade u kojoj HDZ ne uspjeva zauzeti potrebnu participaciju i smeta interesima amerikanaca .Zapravo njima je to previše komplicirano i vole jeftine i jednostavne partnere koje slušaju njihove zapovjedi i ne zanimaju ih podjele vlasti u Hrvatskoj.

VL
DH
dalibor.hren
08:03 27.05.2016.

Zašto Vrdoljak nije u zatvoru?

VL
NO
Norway
10:15 27.05.2016.

Sjecate li se " fantasticnog" ambasadora Petera Galbrighta? Sineka poznatog ekonomiste koji je bio veleposlanik u HR za vrijeme domovinskog rata i koji je u znak podrske sudjelovao u traktorijadi? Taj tip je ozenio Norvesku doktoricu koju je upoznao " na balkanu" i preselio se u Norvesku.U vrijeme kupusanja Iraka preposteni si je kupio prava za eksploataciju naftnih polja u Iraku pa je ponudio norvezanima " posredovanje" i ulaz na trziste.Norvezani su mu platili,ali ih je on tuzio i trazio milijarde NOK kompenzacije koje je norveska porezna uprava ocjenila kao korupciju i osnovala povjerenstvo za istragu.Istovremeno je Galbright uz pomoc tate "mirotvorca" Stoltemberga dobio posao u UN misiji u Afganistanu.Kai Eide koji je Norveski izaslanik je u Afganistanu trebao pripremiti prve demokratske izbore. To je stari iskusni politicar koji je Galbrightu dao otkaz zbog sumnje na korupciju tj. sukob interesa i dilanje naftom u Iraku.Galbright se branio argumentima da je to njegova privatna firma koja pomaze lokalnoj zajednici " napacenoj ratom"Tuzio je UN zbog otkaza i " utvrdio" nepravilnosti u prvim Afganistanskim izborima.Kai Eide je penzioniran.U medjuvremenu je zbog " iznimnog iskustva na poslovima uspostave mira na balkanu" dobio poziciju u vijecu za kontrolu naoruzanja pa je prilikom promocije svoje knjige u Zg sugerirao Hrvatskoj publici da podrze Ukrajinu i Kurde na putu prema neovisnosti.Dinastija Stoltemberg je naravno ustolicila sineka Jensa Stoltemberga kao glavnog tajnika NATO.Nismo iznenadjeni sacekusom koju je ambasadorica pripremila Predsjednici.Kada ovoj prici dodamo i jednu sudbinu: u Londonu je nakon partyja ubijena jedna mlada norveska studentica i policija je izdala tjeralicu za sinom jednog naftasa iz Jemena koji je te noci zbrisao privatnim avionom iz Engleske.Roditelji su preklinjali Galbrighta da utjece na njegovo izrucenje u Norvesku sto ovome nije bilo ni na kraj pameti.Predsjednika Tudjmana je uvijek podcjenivao kao staromodnog i netolerantnog,izgleda da se sa Stoltembergom puno bolje " poslovalo". Bog i Hrvati

VL
FO
Fortuna1980
08:50 27.05.2016.

Vrdoljak radi za ruse!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.