Naslovnica Vijesti Svijet

SAD istupio iz UNESCO-a: 'Odluka nije lako donesena'

SAD će zadržati status promatrača u organizaciji UN-a za obrazovanje, znanost i kulturu
12. listopada 2017. u 15:50 56 komentara 10041 prikaza
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sjedinjene Države istupile su iz UNESCO-a, a odluka će stupiti na snagu 31. prosinca, objavio je u četvrtak State Department.

Rex Tillerson Nove trzavice Tillerson: Ne razmišljam o ostavci, ostajem uz Trumpa

"Odluka nije lako donesena", kazao je State Department, pojasnivši da je ona među ostalim rezultat zabrinutosti SAD-a oko zaostalih dugova koji se gomilaju u UNESCO-u i oko nastavka neobjektivnog odnosa prema Izraelu, kao i činjenice da Washington smatra da je organizaciji potrebna temeljita reforma.

SAD će zadržati status promatrača u organizaciji UN-a za obrazovanje, znanost i kulturu, pojašnjava State Department.

Melanija Trump Tko je Prva dama? Svađa u obitelji Trump! Melanija odgovorila na Ivaninu provokaciju Sjeverna Koreja 235 GB podataka Sjeverna Koreja hakirala južnokorejsko-američke planove za slučaj rata na poluotoku Treba potvrdu Senata Trump nominira Nielsen na čelo Ministarstva domovinske sigurnosti

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar VIVAESPANA
  VIVAESPANA:

  zao mi je...narocito zbog " Republike Kosovo "

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Ha, ha, ha...koja baljezgarija, najbolji primjer da je Voltaire bio u pravu kada je rekao: "Da znas tko vlada s tobom samo pogledaj koga ne smijes kritizirati." VL ne samo da ne smije kritizirati nego se cak niti ne usudi ... prikaži još! objaviti sluzbeni razlog zbog cega je SAD-u vladar iz Tela Aviva naredio da izadje iz UNESCO a taj je objavljen u svim svjetskim novinama, odnosno zbog : "pristranog odnosa protiv Izraela".

 • Lisac:

  Ne mogu voditi kolo kao u ostalim sličnim organizacijama pa onda izlaze iz njih. Još navode da je UNESCO nepravedan prema Izraelu, Sada se zna da iza te odluke ne stoji vlada Amerika nego Izrale koji bi htio biti svuda povlašten.