Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se kongres

SAD dovršio plan zatvaranja zloglasnog zatvora Guantanamo

'guantanamo01_nnn_rad_310513'
Foto: Reuters/PIXSELL
23.07.2015.
u 07:43

Zatvor je otvoren nakon napada na 'blizance' 11. rujna 2001. godine, a američki predsjednik Barack Obama obećao je još 2009. godine da će ga zatvoriti što prije

Bijela kuća objavila je kako su dovršili plan zatvaranja vojnog zatvora Guantanamo na Kubi u kojem drže zatočenike osumnjičene za terorizam. Zatvor je otvoren nakon napada na "blizance" 11. rujna 2001. godine, a američki predsjednik Barack Obama obećao je još 2009. godine da će ga zatvoriti što prije.

– Administracija je stavila točku na pripremu plana čiji je cilj zatvoriti na siguran i odgovoran način zatvor Guantanamo i predstaviti ga Kongresu – rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

U zatvoru se trenutačno nalazi 116 zatvorenika, većinom iz zemalja trećeg svijeta, a koji su ondje završili i bez prethodnog suđenja za terorizam.

Kada je pokrenuto pitanje zatvaranja vojnog zatvora, u američkom Kongresu tome su se protivili republikanci koji imaju većinu u oba doma.

>> 'Amerika nije zlo - ima pravo držati teroriste iza rešetaka Guantanama'

Komentara 10

Avatar Koncentriran
Koncentriran
11:59 23.07.2015.

A što je sa : Diego Garcia , Kosovo , Poljska , Irak , Rumunji , Litva, Njemačka , Afghanistan , Libija i na kraju izrael . VL opet samo mallo istine .

MA
marijaqwer
19:20 23.07.2015.

Nitko nema pravo drzati u zatvoru i muciti ljude samo na temelju sumnje.Ako je netko osumnjicen njegovu krivnju treba dokazati pred sudom.Sami Amerikanci cine zlocine po cijelom svijetu, ali svoje zlocince niti izrucuju niti sami sude, a istovremeno otimaju ljudee po svijetu te ih drze u tajnim zatvorima uz mucenja i bez prava na sudenje.Sve ce to doci na naplatu .

MX
Mister X
16:34 23.07.2015.

U zatvoru se trenutačno nalazi 116 zatvorenika, većinom iz zemalja trećeg svijeta, a koji su ondje završili i bez prethodnog suđenja za terorizam. Gdje su nestale tisuće drugih ? A što je sa tridesetak ostalih mjesta ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije