Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jake Sullivan:

'SAD će razmjestiti europske trupe ako Rusija napadne Ukrajinu'

White House Daily Briefing
Foto: Michael Reynolds - Pool via CNP
1/3
08.12.2021.
u 07:10

Američki predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su putem videoveze razgovarali o krizi na istoku Europe.

Ako Rusija napadne Ukrajinu, vlada američkog predsjednika Joea Bidena brzo će pojačati istočno krilo NATO saveza pregrupiranjem američkih vojnika koji su već u Europi umjesto slanja novih iz drugih dijelova svijeta, rekao je u utorak američki obrambeni dužnosnik pod uvjetom anonimnosti. SAD u Europi ima oko 60 tisuća vojnika.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan ranije u utorak kazao je kako bi SAD u slučaju invazije u Ukrajinu pojačao prisustvo NATO snaga na mjestima poput Baltika. Dodao je kako bi SAD, koji već vojno pomaže Ukrajini opremom, mogao Kijevu poslati dodatnu obrambenu pomoć.

Američki predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su putem videoveze razgovarali o krizi na istoku Europe. Putin je pritom zatražio pravno obvezujuća jamstva da se NATO neće širiti na istok i razmještati sustave za oružani napad u Rusiji susjednim državama.

Biden je ruskom predsjedniku prenio zabrinutost Zapada zbog mogućeg ruskog napada na Ukrajinu i upozorio ga da može očekivati sankcije ako to učini, objavila je Bijela kuća.

Kremlj je potom objavio kako nije očekivao brzi napredak u odnosima između Washingtona i Moskve, no da će dvojica čelnika nastaviti razgovarati nakon „što su pokazali volju da nastave s praktičnim radom i razgovorima o osjetljivim pitanjima koji ozbiljno brinu Moskvu“, kazao je Jurij Ušakov, dužnosnik Kremlja.

Komentara 8

Avatar Bjesomar
Bjesomar
09:51 08.12.2021.

Ha,ha,ha..oni će razmjestiti europske ali ne svoje vojnike. Kakva hrabrost..

VI
vidum
08:37 08.12.2021.

Namjera vam je udaljiti rusku vojsku sa istočne strane rusko-ukrajinske granice, a onda postaviti američku vojsku na tu istu granicu sa zapadne strane. Samo oni bez očiju i mozga to ne vide, a oni bez duše ne žele vidjeti. Jasnoo je da Amerika želi kolonizirati Ukrajinu uvlačeći je u NATO, i na taj način izbiti na rusku granicu.

Avatar peacemaker
peacemaker
07:31 08.12.2021.

Putlerov način očuvanja svoga i Lukašenkovog režima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije