Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cyber strategija

SAD: Ako nas hakirate, možda ćemo vas napasti tenkovima

haker
AFP/Pixsell
01.06.2011.
u 10:03

Sabotaža koja dolazi od druge zemlje može za Sjedinjene Države predstavljati objavu rata i uzvraćanje tradicionalnim oružjem

U svojoj prvoj službenoj cyber strategiji Pentagon je zaključio da kompjutorska sabotaža koja dolazi od druge zemlje može predstavljati objavu rata, što otvara mogućnost da Sjedinjene Države uzvrate koristeći tradicionalnu vojnu silu, izvijestio je online dnevni list The Wall Street Journal.

Pentagonova cyber strategija, čiji bi neklasificirani dijelovi trebali biti objavljeni u lipnju, predstavlja pokušaj da se uhvati korak s promjenama u svijetu u kojem haker može biti značajna prijetnja američkim nuklearnim reaktorima, podzemnim željeznicama, naftovodima kao i vojska neprijateljske zemlje.

Pentagon svoj plan djelomično namjerava iskoristiti kao upozorenje potencijalnim protivnicima o posljedicama napada na SAD na taj način. "Ako vi ugasite naš elektroenergetski prsten, možda mi spustimo projektil na jedan vaš dimnjak", rekao je slikovito jedan vojni dužnosnik.

Ključne riječi

Komentara 76

MA
Macaktom
10:35 01.06.2011.

jedina zaštita od samovolje amera je imati svoj nuklearni arsenal žalosno ali istinito

RI
Riznica
11:16 01.06.2011.

A kad su ti isti sa cionistima hakari i sabotirali Iransko nuklearne pogone i to vise mjeseci to je dozvoljeno ...Bando jedna !\" Bombardujet i onaj zadnji tornado sto vas je razrusio !\"

BC
BCA
10:18 01.06.2011.

A kad ameri hakiraju druge, onda ništa, to je sprečavanje terorizma..he..he..he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije