Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2014. u 14:14

Sve dok se na pokušaj pljačke nad Društvom prijatelja dubrovačkih starina bude gledalo kao na kulturno, a ne političko pitanje – Dubrovniku nema spasa

U Saboru je prije dva tjedna prihvaćen dopunjeni i izmijenjeni Zakon o zaštiti ugrožene spomeničke cjeline. Sinoćnje HRT-ove Vijesti iz kulture donose kratki izvještaj s prepune tribine o novom zakonu. U izvještaju je pažljivo prigušena glavna stvar: Vladin i Vlahušićev grabež nad desecima (75) milijuna kuna od ulaznica za obilazak dubrovačkih zidina, kojima godišnje, na temelju ugovora starog 62 godine, raspolaže Društvo prijatelja dubrovačkih starina. Novim zakonom praktički se ukida svaka djelatnost Društva. Slijede tužbe za zaštitu ustavnosti.

U Vijestima iz kulture, zabačenim negdje prema ponoći (točno u 22.39 h), čuli smo po rečenicu-dvije svega četvero govornika, dok se u političkim vijestima i dnevnicima, naročito Dnevniku 3 Tine Šimurine, naširoko i nadugačko govorilo o stvarima čije je značenje stostruko manje u usporedbi s najnovijom Vladinom šapom nad dubrovačkim novcem. Poznata je stvar da kultura na HTV-u Hrvate ne zanima i zato je krajnji čas da Dubrovnik izađe iz rezervata HTV-ovih kulturnih emisija. Sve dok HRT na pokušaj pljačke nad Društvom prijatelja dubrovačkih starina bude gledao kao na kulturno, a ne političko pitanje – Dubrovniku nema spasa.

Zvijezda prepunog skupa u Dubrovniku bila je ugledna gđa Maja Nodari, konzervatorica ispod čijeg je aktivnog imena i prezimena pisalo da je umirovljena. Praćena pljeskom, ova svojedobna izuzetno dragocjena suradnica Večernjeg lista iz okupiranog Dubrovnika, rekla je da se o dubrovačkoj vlasteli pisalo ovo i ono, ali da se stari gradski oci nisu ponašali onako kako treba, Dubrovčani nikad ne bi naslijedili ono što danas imaju.

>> Jabuka TV otela Milanovića HTV-u usred incidenta s Jasmilom Žbanić

Komentara 12

SE
sestrićna
14:58 12.02.2014.

komunisti kradu samo po zakonu :)))

CT
cave tonitrum 62
20:46 12.02.2014.

1.) 18.12.2012. - Gospar Andro Vlahusic nepravomocno osuden na godinu dana zatvora (s rokom kusnje od 3 godine), zbog zlouporabe polozaja i nezakonitog pogodovanja! 2.) 2.6 2013. - Gosparke i Gospari ponovno izabrali gospara Andru Vlahusica za gradonacelnika Dubrovnika (( s 59,8% glasova (!?))! Pa sto sad opet Dubrovcani hoce? Izabrali su lopova - eto im lopova!

Avatar noemy-no
noemy-no
15:22 12.02.2014.

Koliko imaju nezaposlenog stanovnistva u zemlji, a vidi im tih klupa u raspadajucem stanju. Sta to nisu mogli malo prefarbati ove vucibatine, citav taj bataljon ekipe na drzavnom budzetu. I namjestiti te izglodjane ploce po podu. Samo se busaju, domoljubi, kletu se, sve lopina do lopine. Farabuti, paraziti i prevaranti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije