Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinuta isporuka

Saboteri digli u zrak egipatski plinovod koji opskrbljuje Izrael

Eksplozija u Egiptu
12.07.2011.
u 13:05

Četvorica maskiranih naoružanih muškaraca napala su distribucijsku stanicu, istjerala zaposlenike i detonirala eksplozivnu napravu

Saboteri su rano jutros dignuli u zrak jednu od distribucijskih stanica egipatskog plinovoda koji opskrbljuje Izrael.

Najmanje četvorica maskiranih naoružanih muškaraca, prenosi Telegraph, napala su stanicu u blizini grada Al-Arishija u sjevernom Sinaju, samo 30 kilometara zapadno od izraelske granice. Napadači su čuvarima naredili da odu iz kruga stanice i zatim u zrak dignuli terminal. Požar nakon eksplozije mogao se vidjeti i s udaljenosti od 20 kilometara, a u eksploziji, na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Ovo je četvrti napad na egipatski plinovod kojim se opskrbljuje Izrael u ovoj godini. Inače, egipatska nacionalna agencija za opskrbu plinom ovog je vikenda planirala završiti sve neophodne popravke na plinovodu. Prijašnji napadi zaustavljali su isporuku plina i do sedam tjedana.

Ključne riječi

Komentara 19

ST
Stockholm
13:32 12.07.2011.

Mubarakov Egipt je planirao u pustinji izgraditi 4 - 6 elektrana na suncevu energiju, svaka od 250 MW, sve bazirano na modernim rjesenjima neke izraelske firme, koja je vec vise takvih elektrana postavila u USA. Iz politicnih razloga, umjesto Izraela, u Egiptu bi se predstavljao njemacki Siemens, koji je kupio tu izraesku firmu ...

PA
patria
14:56 12.07.2011.

Radi male štete Izraelu egipatski islamisti su spremni nanjeti veliku štetu svojoj vlastitoj, iovako ne baš najprosperitetnijoj zemlji. Reklo bi se da je njihova mržnja prema onima koje smatraju svojim neprijateljima mnogo veća od ljubavi prema svojoj zemlji i svome narodu, a to samo govori o tome koliko su mentalno, vjersko i kulturološki usmjereni prvenstveno na agresivnost i destruktivnost.

ST
Stockholm
13:26 12.07.2011.

Ovo je bas u interesu Egipta, koji je jako bogata zemlja i ima novca koliko hocete. Izrael je otkrio ogromne zalihe plina u moru i vec su dogovori s Ciprom o eksploataciji u zavrsnoj fazi ... a Egipt ce, naravno, ostati bez novaca ... ako se ovo ne zaustavi ... Islamisti bi sprovocirali novi rat s Izraelom, koji moze Egipt opet samo izgubiti uz ogromna razaranja zemlje. Rat je poslednje sto je Egiptu potrebno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije