Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Saborski službenici na "privremenom" radu u WC-u

saborski službenici
21.10.2009.
u 17:37

- Uvjeti u kojima mi radimo nisu ljudski. Po pravilniku o zaštiti na radu trebao bi svatko od nas imati dva četvorna metra prostora i to bez ikakvog namještaja.

Kada podijele materijale saborskim zastupnicima, izmjere trajanje njihovih rasprava i prebroje elektronske glasove, petorica saborskih službenika odlaze u sobičak od niti 10 četvornih metara, nekadašnji zahod na galeriji bivšeg Županijskog doma.

Nije da im se baš stoji u zahodu, ali moraju jer to im je, i to već četiri godine, ured u kojem između dvije sjednice moraju i ažurirati obavijesti za oglasne ploče u Saboru, ali i odmoriti se. Naravno, to je nemoguća misija pa se petero službenika "raširi" i na susjedni prolaz u kojem obavljaju većinu poslova.

Ponekad se osjeća i miris fekalija
- Uvjeti u kojima mi radimo nisu ljudski. Po pravilniku o zaštiti na radu trebao bi svatko od nas imati dva četvorna metra prostora i to bez ikakvog namještaja.

I 10 kubičnih metara zraka, a nemamo niti dva. Što je još gore, jedini prozor koji postoji u tom bivšem zahodu propušta zrak tako da se zimi smrzavamo, a svaki nas dan užasno boli glava. Da ne govorimo kako u sobici nema zraka. A ponekad se osjeća i miris fekalija - kažu ogorčeni službenici.

Šef u prostranom uredu - sam samcat!

Pomoć su do sada nekoliko puta tražili od tajnika Hrvatskog sabora, no do danas nisu dobili odgovora. Zato su se odlučili obratiti Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske koji traži da u Sabor hitno dođe inspekcija zaštite na radu. I dok se pet saborskih službenika smrzava i "guši" u bivšem zahodu, njihov šef svoje radno vrijeme provodi u prostranom uredu. I to sam samcat!

- Nekada smo u tom velikom uredu mi boravili, ali izbacili su nas. Otad nam stalno govore kako smo u ovom zahodu privremeno. To privremeno inače traje već četiri godine - kažu službenici.

Ključne riječi

Komentara 13

TH
thevoice
18:54 21.10.2009.

pa gdje bi trebalo biti mjesto govnima nego u zahodu !

OB
-obrisani-
19:51 21.10.2009.

bolje i to nego bez posla na cesti

DO
doktorica
19:34 21.10.2009.

Mnogi bez posla bi bili sretni da rade ,a ovi bi još i fotelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije