Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sabor ograničio plaće lokalnih čelnika, Bandiću 3000 kn manje

milan bandić
Mišo Lišanin
19.02.2010.
u 14:06

Sabor je većinom glasova prihvatio Zakon o plaćama u jedinicama lokalne samouprave kojim se ograničavaju plaće u skladu s plaćama državnih dužnosnika.

Ubuduće plaća zagrebačkoga gradonačelnika ili župana neke županije neće moći biti veća od one potpredsjednika Vlade. Tako će plaća, na primjer, Marine Lovrić-Merzel,
županice Sisačko-moslavačke županije, pasti za čak 7000 kuna neto, a Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, za 3000 kuna neto.

Osim što plaće gradonačelnika velikih  gradova više ne mogu biti veće od ministarskih plaća koje iznose 14 tisuća kuna, uvedena su i dodatna ograničenja za plaće čelnika općina i gradova koji primaju pomoć iz državnog proračuna. Njihove će plaće biti smanjene za dodatnih dvadeset posto.

No, Vladinim amandamanom izuzete su one općine kojima pomoć države ne prelazi 10 posto ukupnih prihoda. Linearno smanjivanje plaća za 20 posto pogodit će 15 županija i više od 200 općina i gradova koji se nalaze u područjima od posebe državne skrbi. 

Sabor je u treće čitanje poslao Zakon o turističkom zemljištu te prihvatio izvještaj  antikorupcijskog vijeća za razdoblje od svibnja 2008. do svibnja 2009.

Prisegnula je nova zastupnica  Đurđica Sumark  koja će u saborskim klupama u  redovima HDZ-a zamijeniti  Krešimira Gulića.

Komentara 14

PR
Protivcenzure
14:48 19.02.2010.

obruč oko gradonačelnika se steže polako ali sigurno.

OK
okokučnopišalo
14:13 20.02.2010.

katja666, mislim da sam negdje pročitao da će Bandić sad zarađivati oko 17000 kn.

OB
-obrisani-
17:42 19.02.2010.

Kako rade i sta su sve napravili,svi oni bi svaki mijesec morali donositi novca a ne dobivati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije