Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glasovalo se o 50-ak točaka

Sabor odbio Troskotu skinuti imunitet, Jandroković najavio izvanrednu sjednicu

Zagreb: Zavrsena 19. sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.12.2023.
u 15:51

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zastupnicima je najavio još jedno okupljanje prije Božića, kako bi Sabor potvrdio novog ministra gospodarstva koji će zamijeniti smijenjenog Davora Filipovića

Hrvatski sabor odbio je u petak skinuti imunitet, odnosno dati odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Zvonimira Troskota (Most) kojeg zbog klevete želi tužiti načelnik općine Jelsa Nikša Peronja (SDP). Peronji su, naime, zasmetale Troskotove tvrdnje da je vila na Hvaru Frane Barbarića, bivšeg šefa HEP-a, osim što je izgrađena ilegalno, izgrađena novcem hrvatskih građana.

Troskot naime tvrdi da je Barbarić donacijama i sponzorstvima financirao općinu Jelsa, a da je Peronja potom financirao dokumentaciju HEP-ovom kooperantu Metkioru Ćurinu za kabliranje, spuštanje kablova u malu uvalu s tek nekoliko kuća, koji je kao protuuslugu Barbariću izgradio vilu.

S obzirom da Sabor nije dao odobrenje da se protiv Troskota pokrene kazneni postupak, Peronja će morati pričekati da mu završi mandat kako bi ga tužio.

Sabor je u petak glasovao o 50-ak točaka, donio je Zakon o minimalnom globalnom porezu, potvrdio Konvenciju između hrvatske i egipatske vlade i Ugovor između Hrvatske i Cipra o uklanjanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i imovinu te sprječavanju porezne ustaje i izbjegavanja plaćanja poreza. U drugo je čitanje poslao nekoliko zakonskih prijedloga te prihvatio više izvješća, među njima izvješća o radu policije, HERA-e, Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata za 2022.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zastupnicima je najavio još jedno okupljanje prije Božića, kako bi Sabor potvrdio novog ministra gospodarstva koji će zamijeniti smijenjenog Davora Filipovića. Po svemu sudeći, vidimo se uskoro na izvanrednoj sjednici, no ne mogu s potpunom sigurnošću reći kada, najvjerojatnije idućeg tjedna, rekao je Jandroković, podsjetivši da je Vlada ta koja šalje prijedlog za izbor novog ministra i time utječe na datum sjednice.

VIDEO U zgradu DORH-a privedene osobe uhićene na Maksimirskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije