Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog oštećenja

Sabor od srijede zasjeda u Ininoj zgradi u Šubićevoj

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL, Sabor
23.03.2020.
u 19:38

Jandroković u ovom trenutku nije mogao precizirati koliko bi dugo mogla trajati obnova oštećene saborske zgrade, što znači da se ne može ni reći, pa čak ni predvidjeti, kada bi se zastupnici i zastupnice mogli vratiti u zgradu Sabora na Markovu trgu.

Unatoč prvotnoj najavi da će zbog znatnih oštećenja zgrade Hrvatskog sabora, koja su nastala jučerašnjim potresom, Sabor od preksutra zasjedati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, danas je donesena nova odluka koja podrazumijeva i novu lokaciju. Tako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas najavio da će Sabor, oštećen u nedjeljnom potresu, umjesto u prvotno planiranoj zagrebačkoj Gradskoj skupštini, zasjedati u staroj zgradi Ine u Šubićevoj koja za Hrvatsku ima povijesno značenje. 

- Sjednica Sabora najvjerojatnije će se održati u staroj Ininoj zgradi, s obzirom da su različite procjene statičara o sigurnosti zgrade gdje se nalazi Gradska skupština - rekao je Jandroković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Naime, zgrada Gradske skupštine nalazi se u blizini saborske zgrade pa i ona spada u red starijih i rizičnijih. Jandroković u ovom trenutku nije mogao precizirati koliko bi dugo mogla trajati obnova oštećene saborske zgrade, što znači da se ne može ni reći, pa čak ni predvidjeti, kada bi se zastupnici i zastupnice mogli vratiti u zgradu Sabora na Markovu trgu

1/11

- Statičari različito daju ocjene o tome koliko su zgrade sigurne i stabilne. Mi idemo za tim da maksimalno smanjimo rizik i idemo u prostore koji su nam sigurni za normalan rad - reče Jandroković, kako je prenijela Hina. Pritom je i objasnio da za zastupnike i zastupnice neće vrijediti odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, donijeta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa.

- Zbog obveza koje imaju u Saboru, zastupnici i zastupnice putovat će iz grada u grad, iz županije u županiju, to su službene obveze pa  se na njih ne odnosi odluka o prebivalištu - pojasnio je predsjednik Sabora. 

VIDEO Potres teško oštetio Đorđićevu ulicu u Zagrebu

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije