Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sabor kažnjava službenike koji su se žalili na nehumane uvjete rada

Protiv službenika koji godinama rade u preuređenom zahodu tajnik Sabora Josip Sesar pokrenuo je disciplinski postupak, tvrde u Sindikatu službenika i namještenika.
18. ožujka 2010. u 11:33 33 komentara 5 prikaza
djelatnici (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar pokrenuo je disciplinski postupak pred Službeničkim sudom protiv službenika i poslužitelja dvorana u Saboru kojima je dosta rada u prostoru bivšeg saborskog zahoda o čemu su progovorili u medijima te predlaže izricanje uvjetne kazne prestanka državne službe. Navodi se to na službenim stranicama Sindikata službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Tajnik Hrvatskog sabora smatra kako je njihovo "ponašanje suprotno etičkom kodeksu koje nanosi štetu ugledu službe" te kako su koristeći se službenim prostorom Hrvatskoga sabora radi iznošenja svojeg nezadovoljstva radnom prostorijom, koristeći i interne dokumente (nacrt unutrašnjosti zgrade Hrvatskog sabora kao štićenog objekta), svojim javnim nastupom urušili ugled Hrvatskog sabora. Zasad je očitovanje Službenički sud zatražio od Gordana Tomljenovića.

No, iz sindikata ističu da su u Ministarstvu uprave zaprimili još jedan zahtjev za, kako kažu, "discipliniranje" saborskih službenika. Iz Sindikata službenika i namještenika tvrde da Sesar u svom zahtjevu ne spominje činjenicu da mu se saborski službenici od 2006. godine obraćaju sa zahtjevom za rješavanje problema njihova skučenog radnog prostora, o koje se on dosad redovito oglušivao, kao i da je inspekcija zaštite na radu u svom nalazu od 1. veljače 2010. godine poslodavcu naložila da u roku od 40 dana službenicima osigura prostoriju koja će im odgovarati u pogledu veličine, s obzirom na broj službenika u njoj te odgovarajuću garderobu.

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • bizzwizz05:

    ugled i Hrvatski sabor= OKSIMORON

  • -obrisani-:

    male bebice ,svašta im smeta

  • bomba:

    Sabor kažnjava službenike koji su se žalili na nehumane uvjete rada Kako očekivati na drugim mjestima humanije uvjete rada?