Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje rade u WC-u

Sabor kažnjava službenike koji su se žalili na nehumane uvjete rada

djelatnici (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/8
18.03.2010.
u 11:33

Protiv službenika koji godinama rade u preuređenom zahodu tajnik Sabora Josip Sesar pokrenuo je disciplinski postupak, tvrde u Sindikatu službenika i namještenika.

Tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar pokrenuo je disciplinski postupak pred Službeničkim sudom protiv službenika i poslužitelja dvorana u Saboru kojima je dosta rada u prostoru bivšeg saborskog zahoda o čemu su progovorili u medijima te predlaže izricanje uvjetne kazne prestanka državne službe. Navodi se to na službenim stranicama Sindikata službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Tajnik Hrvatskog sabora smatra kako je njihovo "ponašanje suprotno etičkom kodeksu koje nanosi štetu ugledu službe" te kako su koristeći se službenim prostorom Hrvatskoga sabora radi iznošenja svojeg nezadovoljstva radnom prostorijom, koristeći i interne dokumente (nacrt unutrašnjosti zgrade Hrvatskog sabora kao štićenog objekta), svojim javnim nastupom urušili ugled Hrvatskog sabora. Zasad je očitovanje Službenički sud zatražio od Gordana Tomljenovića.

No, iz sindikata ističu da su u Ministarstvu uprave zaprimili još jedan zahtjev za, kako kažu, "discipliniranje" saborskih službenika. Iz Sindikata službenika i namještenika tvrde da Sesar u svom zahtjevu ne spominje činjenicu da mu se saborski službenici od 2006. godine obraćaju sa zahtjevom za rješavanje problema njihova skučenog radnog prostora, o koje se on dosad redovito oglušivao, kao i da je inspekcija zaštite na radu u svom nalazu od 1. veljače 2010. godine poslodavcu naložila da u roku od 40 dana službenicima osigura prostoriju koja će im odgovarati u pogledu veličine, s obzirom na broj službenika u njoj te odgovarajuću garderobu.

Komentara 33

BI
bizzwizz05
12:05 18.03.2010.

ugled i Hrvatski sabor= OKSIMORON

OB
-obrisani-
09:12 19.03.2010.

male bebice ,svašta im smeta

BO
bomba
13:45 18.03.2010.

Sabor kažnjava službenike koji su se žalili na nehumane uvjete rada Kako očekivati na drugim mjestima humanije uvjete rada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije